«Αυτά δεν θα είναι Χριστούγεννα»!

Κλειστά είναι τα εμπορικά κέντρα από σήμερα Παρασκευή και ο κόσμος από την Τετάρτη που ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού έσπευσε να κάνει τα τελευταία ψώνια.

Διαβάστε επίσης: Σε ισχύ από σήμερα τα νέα περιοριστικά μέτρα στην Κύπρο – Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Χθες, υπήρξαν τεράστιες ουρές κόσμου έξω και μέσα στα καταστήματα, αλλά και συνωστισμός στους χώρους στάθμευσης. Πολλά από τα καταστήματα είχαν προχωρήσει σε εκπτώσεις μέχρι και 50%, αφού θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τα Χριστούγεννα. Όσον αφορά τα νέα μέτρα, ο κόσμος ομόφωνα θεωρεί ότι τα αυστηρότερα μέτρα έπρεπε να παρθούν τους προηγούμενους μήνες, ώστε τις μέρες των γιορτών να υπάρξουν χαλαρώσεις και να μπορούν οι πολίτες να κινηθούν πιο άνετα. Για την κοινότητα δεν είναι ό,τι καλύτερο να υπάρχουν τόσο αυστηροί περιορισμοί ενόψει Χριστουγέννων, αλλά θα δείξει συμβιβασμό και θα εφαρμόσει τα μέτρα, με επιτρεπόμενα τραπέζια σε κλειστό οικογενειακό κύκλο.

Σε μία βόλτα του Dialogos στο εμπορικό κέντρο των Λατσιών, πολλοί ήταν οι πολίτες που μίλησαν για κλείσιμο ολόκληρης της Κύπρου την περίοδο του μερικού lockdown σε Λεμεσό και Πάφο. Πολίτης μάς ανέφερε ότι «η κυβέρνηση άφησε τόσο καιρό τον κόσμο να συνωστίζεται σε κλειστούς χώρους με αποτέλεσμα τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων».

04845Bc10D2Fe28101F5114D1Dfbc8E3 A 1

Ένα ζευγάρι, μεγάλο σε ηλικία, ανέφερε ότι τα μέτρα έπρεπε να είναι πολύ πιο αυστηρά εδώ και μήνες, ώστε να μην ανέβαινε τόσο πολύ ο αριθμός των νοσηλευόμενων. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση μεσήλικα άντρα, ο οποίος είπε ότι «για τους λίγους τραβούν οι πολλοί», αναφερόμενος σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα και δεν προσέχουν. Άλλος πολίτης ανέφερε ότι το γεγονός ότι δεν υπήρξαν αυστηρά μέτρα έγκαιρα, καταδικάζουν τον κόσμο να περάσει τα Χριστούγεννα χωρίς τους κοντινούς του ανθρώπους.

«Είναι τα πρώτα Χριστούγεννα που θα περάσω μόνη με τον άντρα μου», τόνισε μια γυναίκα, της οποίας τα παιδιά βρίσκονται στο εξωτερικό και δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην Κύπρο για τις διακοπές των Χριστουγέννων, ελέω κορονοϊού.

Ένας άλλος πολίτης είπε ότι «θα υποστούμε τις συνέπειες, πάνω από όλα η υγεία μας», ενώ με λιτό αλλά περιεκτικό τρόπο άντρας μάς απάντησε ότι «αυτά δεν θα είναι Χριστούγεννα»!

Άντρεα Ζαμανή

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.