Αυξήσεις (ξανά) από σήμερα στις τιμές κρεάτων – Προειδοποιεί για δυναμικά μέτρα ο Σύνδεσμος Χοιροτρόφων

Νέα αύξηση στο χοιρινό κρέας της τάξης των 15 σεντ για το κάθε ζώο, επιβάλλεται από σήμερα και αυτό μεταφράζεται σε κατά μέσον όρο αύξηση κατά 1 ευρώ στο χοιρινό κρέας, δήλωσε στον Άστρα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών.

Όπως ανέφερε στην Πρωινή Έκδοση, η αύξηση αντιστοιχεί στο 10% του χοιρινού σφάγιου, ενώ αυξήθηκαν και τα λειτουργικά έξοδα των κρεοπωλείων, γεγονός που δυσκολεύει τα πράγματα και για τους ίδιους. Επίσης, πρόσθεσε έχει ακριβύνει και το βοδινό και τα κοτόπουλα, ενώ σε ότι αφορά το αρνί και το κατσίκι, ο κ. Λειβαδιώτης είπε ότι όποιος το κατέχει ζημιώνει τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει κάτι με αυτό το θέμα. Σημείωσε επίσης ότι τα εισαγόμενα κρέατα είναι πιο ακριβά από τα ντόπια και δεν συμφέρει η εισαγωγή τους.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Χοιροτρόφων Πέτρος Κκαϊλάς σημείωσε στον Άστρα ότι είναι η δεύτερη αύξηση των τελευταίων ημερών, που συνολικά είναι στα 30 σεντ, και η οποία δεν οφείλεται στους ίδιους. Αυτή η αύξηση, είπε, δεν τους καλύπτει οικονομικά.

Ο κ. Κκαϊλάς υπογράμμισε ότι αν δεν γίνει κάτι, στις επόμενες μέρες θα δούμε κτηνοτρόφους στους δρόμους, αφού όπως είπε, το τελευταίο διάστημα έκλεισαν κτηνοτροφικές μονάδες και ειδικότερα 2 έως 3 μεγάλες χοιροτροφικές μονάδες. Τονίζοντας ότι το κράτος θα πρέπει να έρθει αρωγός με πραγματική βοήθεια, είπε ότι αν ισχύουν τα όσα έχει ακούσει, δεν είναι ικανοποιητικά. Σήμερα, πρόσθεσε ο κ. Κκαϊλάς, στη 1.45 θα γίνει συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας για τα σιτηρά και εξέταση τρόπων για να υπάρξει συγκράτηση των τιμών.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.