Χαλούμι ΠΟΠ: Επιχειρεί να αλλάξει τα δεδομένα ο Τατάρ – Επιστολή στην Πρόεδρο της Κομισιόν

Βόμβα στα θεμέλια του χαλουμιού επιχειρεί να βάλει ο Ερσίν Τατάρ, κόντρα στις αποφάσεις της Κομισιόν, μέσω της ομόφωνης ψήφισης των δύο κανονισμών (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης και Πράσινης Γραμμής).

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης με επιστολή του προς την Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, παραθέτει σειρά από προφάσεις για την αδυναμία του ψευδοκράτους να προσαρμοστεί με τα νέα δεδομένα, ενώ αφήνει αιχμές για εύνοια υπέρ της ελληνοκυπριακής πλευράς, επικρίνοντας ακόμα και τον ανεξάρτητο φορέα ελέγχου στη διαδικασία παρασκευής του χαλουμιού.

Ο κ. Τατάρ επιχειρεί να πετύχει την ανάθεση ρόλου «αρμόδιας αρχής» στο τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο, κάτι που δεν μπορεί να γίνει, αφού αρμόδια Αρχή είναι το υπουργείο Γεωργίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», σε μια πρόθεση να βοηθηθούν οι Τ/κ στην προσπάθεια τους να «ενσωματωθούν» στην όλη διαδικασία παραγωγής χαλουμιού ΠΟΠ, η ελληνοκυπριακή πλευρά φαίνεται να έχει αποδεχτεί την υπό όρους ανάθεση κάποιου ρόλου στο τουρκοκυπριακού Επιμελητήριο, αλλά όχι ρόλου αρμόδιας αρχής. Ο Ερσίν Τατάρ ζητά την παρέμβαση της Προέδρου της Κομισιόν για να υπογραφεί συμφωνία, ώστε να μην μείνουν απ’ έξω οι Τουρκοκύπριοι παραγωγοί.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy