Χάρης Αρμεύτης: Παρακινδυνευμένος ο διαχωρισμός της εποχικής γρίπης και του κορωνοιού

Εξαιρετικά δύσκολο και παρακινδυνευμένο χαρακτήρισε ο πνευμονολόγος Χάρης Αρμεύτης το διαχωρισμό της εποχικής γρίπης και του κορωνοιού μόνο από τα συμπτώματα.


Ο κ. Αρμεύτης ανέφερε ότι λόγω του φάσματος των συμπτωμάτων του κορωνοιού, οι γιατροί δε μπορούν να διακρίνουν για ποια νόσο πάσχει ο κάθε ασθενής. Σημείωσε ότι όταν τα συμπτώματα είναι μυαλγίες, πυρετός και βήχας θα πρέπει ο ασθενής να προβεί σε τεστ. Υπογράμμισε ότι το σύμπτωμα που υπάρχει στον κορωνοιό και όχι στις άλλες εποχικές λοιμώξεις είναι η απώλεια γεύσης ή και όσφρησης.

Ο πνευμονολόγος αποκάλυψε ότι για τους ασθενείς οι οποίοι έχουν πυρετό ή μυαλγίες και αναπτύξουν βήχα, είναι σημαντικό να ελέγχουν τον κορεσμό του οξυγόνου τους μετά από κάποιου είδους άσκηση στο σπίτι, μέσω του οξύμετρου. Ο κ. Αρμεύτης τόνισε ότι το οξύμετρο θα πρέπει να ξεκινήσει να υπάρχει στα νοικοκυριά, όπως υπάρχει για παράδειγμα το πιεσόμετρο.

Η συμβουλή του κ. Αρμεύτη προς τους πολίτες που δεν είναι σίγουροι από τι πάσχουν είναι να παρακολουθούνται από τους προσωπικούς τους γιατρούς και να περιοριστούν όσο τους επιτρέπεται, μέχρι να σιγουρευτούν από τι πάσχουν.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.