Χάρης Πολυκάρπου: Κατάντησαν τη φοιτητική στέγαση είδος πολυτελείας

«Η κοινωνική αναλγησία της κυβέρνησης Συναγερμού βοά αλλά η ανυπαρξία του κράτους αναφορικά με τη στήριξη φοιτητών δεν μπορεί να συνεχιστεί»

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


«Για άλλη μια χρονιά το κόστος στέγασης για εκατοντάδες φοιτητές είναι τεράστιο και σε συνδυασμό με το κύμα ακρίβειας κάνουν τη καθημερινότητα των φοιτητών ακόμα πιο δύσκολη», τονίζει σε γραπτή του δήλωση το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ και Επικεφαλής του Τομέα Οικονομίας, Χάρης Πολυκάρπου.  

Αναλυτικά:

«Για την κυβέρνηση Συναγερμού ωστόσο δεν φαίνεται να αποτελεί πρόβλημα το ότι κατάντησαν τη φοιτητική στέγαση είδος πολυτελείας. Αφού φρόντισαν να μοιράσουν χιλιάδες χρυσά διαβατήρια που φούσκωσαν τα ενοίκια στα αστικά κέντρα, αφού κουτσούρεψαν τη φοιτητική μέριμνα, σήμερα κλείνουν τα μάτια στην ανυπαρξία κοινωνικής πολιτικής για στήριξη των φοιτητών.

Η κοινωνική αναλγησία της κυβέρνησης Συναγερμού βοά αλλά η ανυπαρξία του κράτους αναφορικά με τη στήριξη φοιτητών δεν μπορεί να συνεχιστεί. Θέση του ΑΚΕΛ είναι ότι το κράτος έχει υποχρέωση να σταθεί αρωγός στο αυξημένο κόστος διαβίωσης των φοιτητών και να προχωρήσει άμεσα:

Πρώτο, στην εκπόνηση σχεδίου κάλυψης τους αυξημένου κόστους στέγασης των φοιτητών

Δεύτερο, στην ενίσχυση του προϋπολογισμού της κρατικής φοιτητικής μέριμνας ώστε να προσαρμοστεί στο αυξημένο κόστος διαβίωσης λόγω της ακρίβειας.

Η κυβέρνηση Συναγερμού οφείλει να δώσει εξηγήσεις, πρωτίστως στους φοιτητές. Διότι η πρόσβαση σε αξιοπρεπή στέγη δεν μπορεί να είναι προνόμιο αλλά δικαίωμα».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.