Χάρης Πολυκάρπου: Ν’ απαντήσει στα ουσιώδη η κυβέρνηση για την ακρίβεια

Ν’ απαντήσει στα ουσιώδη η κυβέρνηση για την ακρίβεια, τονίζει σε δήλωση του το μέλος του Πολιτικού Γραφείου ΑΚΕΛ & Επικεφαλής του Τομέα Οικονομίας Χάρης Πολυκάρπου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Πολυκάρπου:


«Η εικόνα που επικρατεί στην αγορά τροφίμων είναι ηχηρή απόδειξη ότι η ακρίβεια πνίγει την κοινωνία. Η καθήλωση στα εισοδήματα των εργαζομένων και οι αυξήσεις στο κόστος των αγαθών, τους αναγκάζουν να αγοράζουν λιγότερα και να πληρώνουν περισσότερα.

Για αυτό και η επιμονή της κυβέρνησης να βάζει εμπόδια στα μέτρα ανακούφισης της κοινωνίας, που υπερψήφισε η πλειοψηφία της Βουλής με εξαίρεση τον ΔΗΣΥ, στρέφεται ενάντια στην ίδια την κοινωνία. Τα ημίμετρα και οι παρεμβάσεις μιας πνοής που εξαγγέλλονται δεν είναι αρκετά, την ώρα που η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών καταρρέει.

Η κοινωνία δεν περιμένει από την κυβέρνηση μακροσκελείς δηλώσεις και επικοινωνιακές φιέστες απέναντι στα προβλήματα της. Απλές απαντήσεις στα ουσιώδη θέλει. Θα αποκαταστήσει την ΑΤΑ πλήρως ή όχι; Θα δεχθεί τη μείωση της φορολογίας στο ρεύμα και στα καύσιμα που ψήφισε η Βουλή ή όχι; Θα καταργήσει το πέναλτι 12% στις συντάξεις ή όχι; Για αυτά να απαντήσει».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.