Χειροπέδες σε αστυνομικό για διακίνηση παράτυπων μεταναστών από τα κατεχόμενα

Χειροπέδες σε αστυνομικό, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση διακίνησης παράτυπων μεταναστών από τα κατεχόμενα, πέρασαν μέλη της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου της Αστυνομίας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου επιβεβαίωσε στον Άστρα σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» και δήλωσε ότι η υπόθεση άρχισε τέλη Σεπτεμβρίου όταν μέλη της Δύναμης ανέκοψαν το όχημα του συγκεκριμένου αστυνομικού για έλεγχο στο Οδόφραγμα Αγίου Δομετίου και διαπίστωσαν ότι επέβαιναν παράτυποι μετανάστες.

Ο κ. Ανδρέου, σημείωσε πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, συμπεριλαμβανομένου το μέλος της Αστυνομίας να ανήκει σε κύκλωμα διακίνησης παράτυπων μεταναστών, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής τέτοια ένδειξη.

Χθες ο ύποπτος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας. Εναντίον του διερευνώνται μεταξύ άλλων αδικήματα που αφορούν διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας.

Ο αστυνομικός, ο οποίος πραγματοποιούσε συχνές επισκέψεις στα κατεχόμενα, έχει ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Ο κ. Ανδρέου, ερωτήθηκε ποια είναι η θέση του συγκεκριμένου αστυνομικού στην ιεραρχία της Αστυνομίας και σε ποιο τμήμα του σώματος εργάζεται και απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ότι αυτό δεν έχει σημασία. Πρόσθεσε πως σημασία έχει ότι εντοπίστηκε από την ίδια την Αστυνομία.

Σχολιάζοντας το θέμα ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Πασιουρτίδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν θέλαμε να πιστέψουμε ότι όργανα της τάξης συμμετέχουν στη διακίνηση μεταναστών. Σημείωσε πως κάποιοι για το κέρδος είναι πρόθυμοι να λερώσουν τα χέρια τους. Ευχήθηκε να πάει μέχρι τέλος η διερεύνηση της υπόθεσης και να ξηλωθούν τα όποια κυκλώματα υπάρχουν, όποιοι και εάν εμπλέκονται μέσα σε αυτά.

Ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Χαράλαμπος Θεοπέμπτου δήλωσε ότι ανέμενε περισσότερα από την Αστυνομία τονίζοντας ότι πρέπει να κοιτάξει όλες τις πλευρές του θέματος και να κλείσει όλες τις τρύπες που υπάρχουν. Σημείωσε ότι υπάρχουν διαφημίσεις στο facebook με βίντεο με Κύπριους που εμπλέκονται με την διακίνηση μεταναστών από διάφορες χώρες.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.