Χρ. Χριστοφίδης: Τα μηνύματα της ελληνικής επανάστασης είναι ακόμα επίκαιρα

Τα μηνύματα της ελληνικής επανάστασης είναι ακόμα επίκαιρα, 202 χρόνια από την μεγάλη εξέγερση των Ελλήνων, ενώ είναι πολύ σημαντικό, να διαβάζουμε την ιστορία σωστά, και να παίρνουμε τα σωστά διδάγματα, είπε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ και μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του κόμματος, Χρίστος Χριστοφίδης, σε δηλώσεις του, μετά τη μαθητική παρέλαση στη Λευκωσία.

Ευχόμενος «Χρόνια Πολλά σε όλους και όλες», ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι 202 χρόνια από τη μεγάλη εξέγερση των Ελλήνων τα μηνύματα της ελληνικής επανάστασης είναι ακόμα επίκαιρα.

«Για να πετύχεις σε αγώνες χρειάζεται ενότητα, και για να πετύχεις την ενότητα, χρειάζεται κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα, δημοκρατία και ελευθερία», είπε, προσθέτοντας πως χρειάζεται επίσης «για να πετύχεις τους στόχους σου σωστή εκτίμηση των δεδομένων, τόσο στο εσωτερικό, όσο και διεθνώς».

«Σε μια περίοδο λοιπόν που η Κύπρος μας δίδει τη δική της μάχη, για τη δική μας ελευθερία, είναι πολύ σημαντικό να διαβάζουμε την ιστορία σωστά, και να παίρνουμε τα σωστά διδάγματα», σημείωσε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy