Δίδονται «πεσκέσι» οι περιουσίες του ΕΒΚΑΦ, λένε συνταξιούχοι του βακούφικου ιδρύματος

Φωτογραφία Αρχείου

Τα ακίνητα που ανήκουν στο ΕΒΚΑΦ «δίνονται πεσκέσι» σε ημέτερους κατά παράβαση του «κανονισμού» για βοήθεια, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του o σύνδεσμος συνταξιούχων του «τμήματος ιδρυμάτων και θρησκευτικών υποθέσεων».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Βατάν γράφει ότι στην ανακοίνωση προστίθεται ότι το ΕΒΚΑΦ διοικείται σήμερα πολύ άσχημα από ανάξιους ανθρώπους. «Οι διορισμένοι διοικητικοί υπάλληλοι, χωρίς επίγνωση του ιδρύματος, διαχειρίζονται υπό πολιτική πίεση το ίδρυμα σαν χωράφι τους, αγνοώντας το ισοζύγιο εσόδων και εξόδων. Ο προϋπολογισμός του ιδρύματος διανέμεται ως κόλλυβα σε πολιτικούς οπαδούς ως βοήθεια κατά παράβαση του κανονισμού περί φιλανθρωπίας και η περιουσία που ανήκει στο ίδρυμα λεηλατείται».

Όσα έχουν γίνει δεν περιορίζονται σε αυτά, αναφέρεται. «Έχουν αποδιοργανώσει πλήρως τη δομή του προσωπικού του ιδρύματος. Παρόλο που προβλέπονται θέσεις προσωπικού στο καταστατικό της οργάνωσης, αντί να προκηρύξουν τις κενές θέσεις και να προβούν σε διορισμούς, δημιουργούν θέσεις κατά το δοκούν και γίνονται παράνομες αναθέσεις στο όνομα της προμήθειας υπηρεσιών». Εμείς, καταλήγει, ως συνταξιούχοι του τμήματος ιδρυμάτων και θρησκευτικών υποθέσεων, καλούμε όλους τους αρμοδίους, πρωτίστως το «ελεγκτικό συνέδριο», να αναλάβουν καθήκοντα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.