Διευθυντής λυκείου έδιωξε από το σχολείο Σύρια πρόσφυγα

Οι συμμαθητές της φώναζαν τον Διευθυντή “ρατσιστή”

Μαθήτρια του Λυκείου Αποστόλου Βαρνάβα στο Στρόβολο, διώχθηκε από τον Διευθυντή του σχολείου επειδή προσήλθε με την παραδοσιακή μαντήλα όπως μαρτυρούν συμμαθητές της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dialogos.com.cy, η μαθήτρια είναι μουσουλμάνα, διαμένει μόνιμα στην Κύπρο τα τελευταία πέντε χρόνια και είναι πρόσφυγας από τη Συρία.

Συγκεκριμένα, ο Διευθυντής επικοινώνησε με τον πατέρα της μαθήτριας για να την μεταφέρει στο ΥΠΠ και να εξασφαλίσει άδεια ώστε να δικαιούται να προσέλθει στο σχολείο φορώντας τη μαντήλα.

Πληροφορίες από μαθητές του σχολείου αναφέρουν ότι η μαθήτρια που είναι τελειόφοιτη, δεν προκάλεσε ούτε σήμερα, ούτε τα προηγούμενα χρόνια φοίτησής της στο σχολείο κι αυτός ήταν και ο λόγος αντίδρασης τους.

Παράλληλα οι μαθητές κάνουν λόγο για ρατσιστικό λόγο στην ομιλία του Διευθυντή κατά τη πρωινή συγκέντρωση των μαθητών.

Μιλώντας στο “OMEGA” ο διευθυντής Μέσης εκπαίδευσης Κυπριανός Λούης, επισήμανε πως θα διερευνήσει άμεσα τα όσα έγιναν.

Όπως είπε, μέσα στο νομικό πλαίσιο δεν υπάρχει διάταξη που να διακρίνει τα παιδιά με βάση τον ενδυματολογικό κώδικα. Τα σχολεία μας είπε είναι πολυπολιτισμικά.

Το ΑΚΕΛ δια του Μέλους του Πολιτικού Γραφείου Χρήστου Χριστοφίδη καταδικάζει το γεγονός τονίζοντας ότι πρόκειται για συμπεριφορές επικίνδυνες για το εκπαιδευτικό σύστημα.

Μιλώντας στον Άστρα ο Χρήστος Χριστοφίδης υπέδειξε την ανάγκη παρέμβασης της Επιτρόπου για την προστασία των Δικαιωμάτων του παιδιού και πρόσθεσε πως δεν είναι δυνατόν ένας διευθυντής σχολείου να συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο.

Είναι ηθική ευθύνη του Υπουργού και του Υπορυγείου Παιδείας η διερεύνηση της υπόθεσης, ανέφερε ο κ. Χριστοφίδης.

Επέκρινε τους χειρισμούς του Διευθυντή του Σχολείου, ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Χριστοφίδη είναι γνωστό πρόσωπο με πλούσιο βιογραφικό παρόμοιων συμπεριφορών, τις οποίες αναπτύσσει εδώ και χρόνια λόγω του ότι έχει πλάτες Υπουργών και του Υπουργείου.

Εν τω μεταξύ η δικηγόρος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κορίνα Δημητρίου προτίθεται να υποβάλει καταγγελία για το περιστατικό και ζητά τη θέση των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Untitled 2

 

«Δεν θέλουμε ταλιμπάν και καλογριές» είπε ο Διευθυντής που έδιωξε τη μαθήτρια

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy