Δίκη Μητροπολίτη τέως Κιτίου: «Με παρενοχλούσε από την πρώτη συνάντηση» μου έλεγε «θα περνούσαμε καλά»

Με την κατάθεση της ίδιας γυναίκας που κατήγγειλε την άσεμνη επίθεση συνεχίστηκε σήμερα η δίκη του τέως Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομου για άσεμνη επίθεση εναντίον ανήλικης. O 84χρονος κάθεται στο εδώλιο του κατηγορούμενου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας και σήμερα, απέναντί του βρέθηκε η γυναίκα η οποία κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα άσεμνης επίθεσης το 1981, εντός της Μητρόπολης Κιτίου ενώ ήταν τότε στην ηλικία των 16 χρονών.

Η 57χρονη σήμερα γυναίκα, έδωσε συγκλονιστικές λεπτομέρειες των γεγονότων που συνέβησαν, όπως είπε, το Φθινόπωρο του 1981 αμέσως μετά το θάνατο του πατέρα της. Όπως κατέθεσε, μετά από παροτρύνσεις φίλων της οικογένειας, επισκέφθηκε τον τότε Μητροπολίτη για να πάρει οικονομική βοήθεια 200 λιρών από ταμείο για ορφανά.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της όμως, από το πρώτο ραντεβού, ο 43χρονος τότε ιεράρχης άρχισε να την παρενοχλεί. Είπε συγκεκριμένα, ότι ο ίδιος διευθετούσε συναντήσεις πάντοτε απογεύματα Σαββάτου, προφανώς για να λείπει το προσωπικό της Μητρόπολης και την υποδεχόταν ο ίδιος στο γραφείο του αφού της άνοιγε την πόρτα της Μητρόπολης ο ίδιος. Όπως είπε, από την πρώτη συνάντηση, έκατσε σε ένα βυσσινοκόκκινο καναπέ στο γραφείο του Μητροπολίτη και εκείνος έκατσε δίπλα της και άρχισε να την αγγίζει στα χέρια.


Η παραπονούμενη είπε στο δικαστήριο ότι από την πρώτη συνάντηση είχε τη διαίσθηση ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και δεν ήθελε να ξαναπάει, αλλά κατόπιν προτροπών, ακολούθησαν και άλλες συναντήσεις. Σ’ εκείνες τις συναντήσεις, σύμφωνα με τη μαρτυρία της παραπονούμενης, ο τέως Μητροπολίτης τής έδειχνε φωτογραφίες του στο εξωτερικό, χωρίς ράσα, αγκαλιά με γυναίκες.

Το αποκορύφωμα, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση, ήρθε στην πέμπτη κατά σειρά συνάντησή τους όταν ο Μητροπολίτης, την έσπρωξε στους ώμους προς τα πίσω στον καναπέ και αφού έπεσε πάνω της, προσπάθησε να τη φιλήσει. Η ίδια είπε ότι αντιστάθηκε και πάλεψε μέχρι που ο ιεράρχης σηκώθηκε από πάνω της και έφυγε από το γραφείο αφήνοντάς την κλειδωμένη μέσα. Τότε, όπως είπε, αφού η ίδια ήταν σε κατάσταση πανικού, της φώναξε “αυτό που έγινε να μείνει μεταξύ μας” και απελευθέρωσε την πόρτα για να φύγει.

“Πήγα περπατητή στο σπίτι μου και ήμουν σε κατάσταση πανικού ουρλιάζοντας” είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι ενημέρωσε τη μητέρα της. Ο Μητροπολίτης όμως φέρεται να συνέχισε να την αναζητά τηλεφωνικώς ενώ όπως αποκάλυψε η παραπονούμενη, σε κάποια φάση, τού τηλεφώνησε η αδελφή της προσποιούμενη την ίδια και της απάντησε να συνεχίσει να πηγαίνει και θα περνούσαν καλά.


Η 57χρονη είπε στο διαστήριο ότι από τότε βασανιζόταν επειδή δεν τον κατήγγειλε, κάτι που αποφάσισει να κάνει όταν είδε το φως της δημοσιότητας και άλλη καταγγελία εναντίον του. Η διαδικασία επικεντρώθηκε σήμερα στην κυρίως εξέταση της καταγγέλλουσας από την εκπρόσωπο της Γενικής Εισαγγελίας ενώ αύριο αναμένεται να αντεξεταστεί από τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορουμένου ο οποίος αρνείται ενοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το πέρας της σημερινής διαδικασίας, μια από τις γυναίκες που παρακολουθούν τη δίκη φώναξε “Αίσχος” για να της απαντήσει ο ίδιος ο τέως Μητοπολίτης “Η ντροπή είναι δική σας”. Ο ιεράρχης δέχθηκε έντονη παρατήρηση από τον δικηγόρο του και η διαδικασία έκλεισε.
Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.