ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ και το παραμύθι της διαστρέβλωσης

Παρόλο που ο Νικόλας Παπαδόπουλος δεν έχει καταλήξει εάν τελικά αποδέχεται την ΔΔΟ, κατηγορεί τον Νίκο Αναστασιάδη πως εάν επανεκλεγεί, αρχίζει η αντίστροφή μέτρηση της κατάργησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της υποθήκευσης του μέλλοντος του Κυπριακού Ελληνισμού στις ορέξεις της Τουρκίας.

Από την άλλη ο ΔΗΣΥ συνεχίζει να διαστρεβλώνει, την δήλωση του προέδρου της Δημοκρατίας, όπως έκανε και ο ίδιος αμέσως μετά το πολιτικό ατόπημα που υπέπεσε, υποστηρίζοντας  πως “μπορεί να έχουμε εκλογές, αλλά δεν παύει να είναι και αθέμιτο και επιβλαβές υποψήφιοι και κόμματα να κάνουν προεκλογικό παιχνίδι με τις εθνικές θέσεις και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας.”

Συγκεκριμένα, ο ΠτΔ Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε ότι, αν οι Τούρκοι «επιλέγουν να προστατεύσουν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων σε μια ξεχωριστή, ανεξάρτητη οντότητα, τότε θα πρέπει να περιοριστούν εις όσα αναλογούν στην ΑΟΖ της εν λόγω παρανόμου οντότητας. Και συνεπώς δεν έχουν λόγο να αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας».


Είναι πραγματικά απορίας άξιο ποιος διαστρεβλώνει τί και ποιόν; Η αντιπολίτευση τον ΠτΔ; Ο ΠτΔ την αντιπολίτευση; Ο ΔΗΣΥ την αντιπολίτευση και τον πρόεδρο; Ή μήπως ο ΠτΔ τον ίδιο του τον εαυτό;

Είναι επίσης απορίας άξιο ποιος τελικά θα μας απαντήσει για το τι δέχεται τελικά ως λύση του Κυπριακού ο Νικόλας Παπαδόπουλος. Αποδέχεται την ΔΔΟ, την διχοτόμηση, ή δεν ξέρει τι αποδέχεται και υιοθετεί το γνωστό στίχο “όπου φυσάει ο άνεμος πάω”;


 Δ.Χ.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.