Δυσοίωνες οι προβλέψεις για τον Τουρισμό – Κάτω από το 25% πέφτει πλέον το ποσοστό της τουριστικής κίνησης

Κάτω από το 25% πέφτει πλέον το ποσοστό της τουριστικής κίνησης προς την Κύπρο και τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα δήλωσε στον Άστρα Γενικός διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης.

Εκτίμησε ότι ο αναμενόμενος τουρισμός στην Κύπρο θα πέσει κάτω από το 25% αφού εξακολουθούν να είναι εκτός πλάνων οι μεγάλες χώρες που έφερναν τουρισμό στην Κύπρο, όπως είναι η Βρετανία, το Ισραήλ, η Ρωσία και η Γερμανία.

Ιδιαίτερα οι μεγάλοι διοργανωτές ταξιδιών και ειδικά όσοι δραστηριοποιούνται στη Βρετανία, σημείωσε ο κ. Ρουσουνίδης διαμήνυσαν ότι δεν πρόκειται να εντάξουν την Κύπρο στους προσφερόμενους για διακοπές προορισμούς, από τη στιγμή που είναι αναγκαία η διενέργεια τεστ κορωνοϊού, όταν σε άλλους ανταγωνιστικούς προορισμούς κάτι τέτοιο δεν είναι προαπαιτούμενο.

Οι ξενοδόχοι, πρόσθεσε, ο γ.δ. του ΠΑΣΥΞΕ, κατέθεσαν πρόταση για να αναλάβουν από κοινού ένα μεγάλο μέρος του κόστους των τεστ τα οποία θα γίνονται στα κυπριακά αεροδρόμια για να μην επιβαρύνονται οι τουρίστες.

Αυτό, είπε ο κ. Ρουσουνίδης, ίσως αποτελέσει ένα κίνητρο για τους βρετανούς τουρίστες αλλά και τους τουρίστες από χώρες που περιλαμβάνονται στην κατηγορία Β’.

Σημείωσε παράλληλα ότι μέχρι στιγμής είναι ανοικτό το 10% των ξενοδοχείων της Κύπρου.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.