Έδωσε πλαστό διαβατήριο σε 33χρόνο για να ταξιδέψουν – Συνελήφθησαν και οι δύο

Δύο πρόσωπα ηλικίας 39 και 33 ετών συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση υποβοήθησης της παράνομης εισόδου, παραμονής ή διέλευσης υπηκόου τρίτης χώρας στο έδαφος της Δημοκρατίας, πλαστοπροσωπίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Γραφείου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι «οι δύο άνδρες ηλικίες 39 και 33 ετών, παρουσιάστηκαν χθες στο χώρο αναχωρήσεων του αεροδρομίου Λάρνακας για να ταξιδέψουν με πτήση σε χώρα της Ευρώπης. Κατά το διαβατηριακό έλεγχο από μέλος της Αστυνομίας, εγέρθηκαν υποψίες ότι το διαβατήριο ευρωπαϊκής χώρας που παρουσίασε ο 33χρονος ήταν πλαστογραφημένο, ενώ σε έρευνα που έγινε στη συνέχεια στις αποσκευές του, μέλη της Δύναμης εντόπισαν και ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας ευρωπαϊκής χώρας».

Προστίθεται ότι «τα πραγματικά στοιχεία του 33χρονου, υπηκόου αφρικανικής χώρας, εξακριβώθηκαν από τις εξετάσεις που έγιναν στη συνέχεια. Ανακρινόμενος ο άνδρας ανέφερε ότι το πλαστογραφημένο διαβατήριο και το πλαστό δελτίο ταυτότητας, του τα προμήθευσε έναντι του χρηματικού ποσού των 400 ευρώ, άνδρας ηλικίας 39 ετών».

Σημειώνεται ότι «ο 39χρονος είχε ήδη επιβιβαστεί στο αεροσκάφος, το οποίο και αναχώρησε από το αεροδρόμιο Λάρνακας. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της πτήσης, ο άνδρας δεν συνεργαζόταν με το προσωπικό του αεροσκάφους, με αποτέλεσμα ο κυβερνήτης του αεροπλάνου να επιστρέψει στο αεροδρόμιο Λάρνακας, κρίνοντας αναγκαία την αποβίβαση του 39χρονου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «με την αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο Λάρνακας μέλη της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αεροδρομίων, παρέλαβαν τον 39χρονο. Εναντίον του 39χρονου και 33χρονου εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα και συνελήφθησαν ενώ τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας».

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.