Η εφημερίδα Κίπρις πωλείται σε επιχειρηματία από την Τουρκία, σύμφωνα με δημοσίευμα

Η «Αβρούπα» επικαλείται δημοσίευμα της διαδικτυακής «Μπουγκιούν Κίπρις (Βugün Kıbrıs) και γράφει ότι η εφημερίδα «Κίπρις» θα εξαγοραστεί πολύ σύντομα από Τούρκο επιχειρηματία, ιδιοκτήτη Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που θεωρούνται ότι ανήκουν στην «δεξαμενή ΜΜΕ» που διευθύνει η κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τούρκος επιχειρηματίας, ο οποίος βρίσκεται κοντά στον Πρόεδρο Ταγίπ Έρντογαν, έχει υποβάλει μια «πολύ γενναιόδωρη πρόταση» την οποία βλέπει θετικά η οικογένεια Ναδίρ, ιδιοκτήτρια του Δημοσιογραφικού Ομίλου Κίπρις.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η Κυβέρνηση Έρντογαν, που πρόσφατα επιχείρησε να ασκήσει πιέσεις και στην «δικαστική εξουσία» στα κατεχόμενα, τώρα προτίθεται να αγοράσει την εφημερίδα Κίπρις, η οποία θεωρείται «η ναυαρχίδα των Τουρκοκυπρίων».

Η πρόταση που υποβλήθηκε θεωρήθηκε ικανοποιητική από την Νουρ Ναδίρ, σύζυγο του Ασίλ Ναδίρ, αναφέρει το δημοσίευμα το οποίο επικαλούμενο πληροφορίες από πηγές προσκείμενες στην Άγκυρα, γράφει ότι ο Ασίλ Ναδίρ βλέπει θετικά την πρόταση λόγω «χρέους ευγνωμοσύνης» προς τον Ταγίπ Έρντογαν.

Ο Δημοσιογραφικός Όμιλος Κίπρις αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες και η πώλησή του θεωρείται θέμα χρόνου, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Το δημοσίευμα της Αβρούπα σχολιάζει ότι οι προσπάθειες να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τον Τύπο, που είναι η πρώτη μέθοδος στην οποία καταφεύγουν εκείνοι που θέλουν να υποθηκεύσουν το μέλλον μιας χώρας, είχε συμπεριληφθεί ακόμα και στα οικονομικά πρωτόκολλα Τουρκίας-ψευδοκράτους και είχε αναφερθεί ότι θα εξασφαλιζόταν απευθείας στήριξη μέσω της «πρεσβείας της Τουρκίας» στην κατεχόμενη Λευκωσία, στον Τύπο που βρίσκεται σε «δύσκολη κατάσταση».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.