Ορίζοντας/ Παράθυρα

Τα Παράσιτα  του Μπονγκ Τζουν-Χο στο θέατρο Ριάλτο

Δεν ήταν παράσιτα εξαρχής. Είναι οι γείτονες, οι φίλοι και οι συνεργάτες, που έχουν βρεθεί στο χείλος του γκρεμού  

 

Η ταινία που κέρδισε φέτος τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών, αποτελεί ένα εξαιρετικό μείγμα μαύρης κωμωδίας, σάτιρας και θρίλερ και παρουσιάζεται στο θέατρο Ριάλτο.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου: « Το σχόλιο που κάνουν τα «Παράσιτα» για τη σύγχρονη κοινωνία είναι ιδιαίτερα καυστικό. Σε μια εποχή που η οικονομική πόλωση και η ανισότητα δε δείχνουν να υποχωρούν, πολλοί άνθρωποι νοιώθουν όλο και περισσότερο πιο απελπισμένοι, υπάρχει ο πειρασμός της καταφυγής σε απλές μονοδιάστατες λύσεις. Τα «Παράσιτα» είναι μια ειλικρινής αλληγορία για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σ’ έναν κόσμο όπου η συνύπαρξη γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη να επιτευχθεί.»

Όπως αναφέρει ο σκηνοθέτης: « Σε αυτό το λυπηρό κόσμο που ζούμε, οι ανθρώπινες σχέσεις που βασίζονται στη συνύπαρξη ή τη συμβίωση δεν κρατάνε πολύ, το ένα γκρουπ αναγκάζεται να παρασιτεί εις βάρος του άλλου.  Σε ένα τέτοιο κόσμο, ποιος μπορεί να κατηγορήσει μια οικογένεια που πασχίζει να επιβιώσει, να τις αποκαλέσει παράσιτα; Δεν ήταν παράσιτα εξαρχής. Είναι οι γείτονες, οι φίλοι και οι συνεργάτες, που έχουν βρεθεί στο χείλος του γκρεμού.»

Θέατρο Ριάλτο

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, 20:30

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους