Για εκκρεμή ενεργειακά θέματα συζήτησαν αντιπροσωπεία του ΕΤΕΚ και Υπουργός Ενέργειας

Τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας μεταξύ της απερχόμενης Υπουργού κας Νατάσας Πηλείδου και του νέου Υπουργού κ. Γιώργου Παπαναστασίου.

Μείζονος σημασίας ενεργειακά θέματα είχε την ευκαιρία να συζητήσει την Τετάρτη αντιπροσωπεία του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου, υπό τον Πρόεδρό του Κωνσταντίνο Κωνσταντή, με τον νέο Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργο Παπαναστασίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΤΕΚ, η αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου παρέθεσε στον Υπουργό μια σειρά από εκκρεμή ζητήματα στον τομέα της ενέργειας, όπως είναι η αναβάθμιση και η ψηφιοποίηση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας, η διόρθωση των στρεβλώσεων της μεταβατικής αγοράς ηλεκτρισμού, ο επανακαθορισμός του ρόλου του Φυσικού Αερίου ως μεταβατικό καύσιμο στο ενεργειακό ισοζύγιο, η περαιτέρω προώθηση της ενεργειακής απόδοσης κτηρίων με έμφαση στα υφιστάμενα κτήρια και η καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας.

Προστίθεται πως η συνάντηση διεξήχθη σε θετικό και παραγωγικό κλίμα, με τον κ. Παπαναστασίου να ενημερώνει το ΕΤΕΚ για το όραμά του σε ό,τι αφορά την ενεργειακή πολιτική του τόπου και να παρουσιάζει τις προτεραιότητες του Υπουργείου του, καθώς και τις πρώτες σκέψεις του σχετικά με την επίσπευση της έλευσης φυσικού αερίου στην Κύπρο για σκοπούς ηλεκτροπαραγωγής.

Συμπληρώνεται πως ο Πρόεδρος του ΕΤΕΚ, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο και σημαντικό έργο που αναλαμβάνει ο νέος Υπουργός και τον ευχαρίστησε για την εποικοδομητική συνάντηση, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η διαχρονική παραγωγική σχέση και συνεργασία που είχε το ΕΤΕΚ με τους προκατόχους του κ. Παπαναστασίου, θα συνεχιστεί και με τον ίδιο.

Έστειλε επίσης το μήνυμα ότι «μεσούσης της ενεργειακής κρίσης και της απότομης αύξησης στις τιμές πρώτων υλών και ρεύματος, επιβάλλεται η προώθηση πολιτικών και μέτρων, που να έχουν άμεση θετική επίδραση στα νοικοκυριά, στις επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση στην οικονομία του τόπου».

Στο πλαίσιο της συνάντησης, καταγράφηκε η κοινή πρόθεση των δύο πλευρών για αγαστή συνεργασία σε ζητήματα που άπτονται των τομέων δραστηριοποίησης του Επιμελητηρίου, με γνώμονα την κοινωνική ευημερία και το δημόσιο συμφέρον, καταλήγει η ανακοίνωση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy