Έκτακτη σύσκεψη για γνωμάτευση Ν.Υ για χαλλούμι – «Επέτρεψαν την ασυδοσία συνειδητά»

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι μεταξύ του Υπουργού Γεωργίας, της Υπουργού Εμπορίου και εκπροσώπων της Νομικής Υπηρεσίας ώστε να δοθούν διευκρινίσεις για τη γνωμάτευση για το χαλλούμι.

Η γνωμάτευση ξεκαθαρίζει ότι το χαλλούμι πρέπει να παράγεται με βάση τις ποσοστώσεις του ΠΟΠ και δεν μπορεί να κυκλοφορεί αυτό το προϊόν με το εμπορικό σήμα.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του Άστρα, ο Υπουργός Γεωργίας γνωστοποίησε ότι έχουν δεσμευτεί ποσότητες χαλλουμιού που ήταν έτοιμες για εξαγωγή.


Ανέφερε πάντως ότι από τους ελέγχους του Υπουργείου Εμπορίου φαίνεται ότι η πλειονότητα των προϊόντων πληροί τις προδιαγραφές, προσθέτοντας ότι εκεί που δε γίνεται αυτό θα αφαιρεθούν από την αγορά όλα τα προϊόντα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας και βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιαννάκης Γαβριήλ, ανέφερε ότι τα αρμόδια Υπουργεία έπρεπε από τον Οκτώβριο να εξετάσουν το θέμα της ποσόστωσης του χαλλουμιού. Τόνισε μάλιστα ότι επέτρεψαν την ασυδοσία συνειδητά.

Ο κ. Γαβριήλ σημείωσε ότι την ερχόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τις αρμόδιες αρχές ώστε να ενημερωθεί η Επιτροπή Γεωργίας για τη νέα πορεία που θα ακολουθήσουν οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.