Έκθεση για πολιτογραφήσεις: Επανέρχεται και αδειάζει (ξανά) την Κυβέρνηση η ΕΥ

Επανέρχεται η Ελεγκτική Υπηρεσία και απαντά στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο ο οποίος αρνείται πως η κυβέρνηση γνώριζε από τον Μάιο για το περιεχόμενο της έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τις πολιτογραφήσεις.

Με ανάρτηση της στα ΜΚΔ η ΕΥ σημειώνει:

Η ελεγκτική διαδικασία για την Έκθεση για το ΚΕΠ φαίνεται στη σελίδα 35. Η επιστολή ελέγχου στάλθηκε στις 2.5.2022. Προσχέδιο της Έκθεσης στάλθηκε στις 29.6.2022. Στις 12.8.2022 παραδόθηκε στο Γραφείο του Υπουργού και του ΓΔ του ΥΠΕΣ advance copy της Έκθεσης, όπως δημοσιεύτηκε.

 

Προηγουμένως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δηλώσεις του στον Άστρα και κληθείς να σχολιάσει τη σχετική δήλωση του εκπροσώπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Μάριου Πετρίδη, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν αντιλαμβάνεται τι εννοεί, ποιος γνώριζε και τι.

Ο Μάριος Πελεκάνος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα μελετήσει την έκθεση σε συνάρτηση με την έκθεση Νικολάτου και τις γνωματεύσεις του Γενικού Εισαγγελέα.

Ο Μάριος Πετρίδης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας είχε δηλώσει προηγουμένως στον Άστρα ότι ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, γνώριζε. Πρόσθεσε ότι αν ενημέρωσε ή όχι τον ΥΠΕΣ ή ο ΥΠΕΣ τον ΠτΔ, αυτό δεν είναι σε θέση να το γνωρίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία.

Πάντως, σύμφωνα με την Ελεγκτική Υπηρεσία, ο ΥΠΕΣ Νίκος Νουρής σίγουρα το γνώριζε από τις 12 Αυγούστου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy