Ενωμένο το συνδικαλιστικό κίνημα μέχρι τη δικαίωση

  • Ιστορική η πανεργατική κινητοποίηση για την ΑΤΑ
  • Το συνδικαλιστικό κίνημα ήταν και παραμένει αρραγές και ενωμένο

H πανεργατική κινητοποίηση της Πέμπτης για προάσπιση του θεσμού της ΑΤΑ ήταν «ιστορική για τους εργαζομένους της Κύπρου. Η μαζικότητα και ο παλμός των απεργών σε όλες τις πόλεις ήταν πρωτοφανείς», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΟ.

Η Ομοσπονδία σημειώνει ότι «οι εργαζό­μενοι έστειλαν μήνυμα στους εργοδοτικούς συνδέσμους ότι δεν θα ανεχθούν άλλο την εκμετάλλευση της εργασίας τους, την αθέτηση συμφωνηθέντων και τον εμπαιγμό. Έστειλαν μήνυμα στην παρούσα κυβέρνηση ότι δεν δέ­χονται την κοροϊδία και την επιτήδεια ουδε­τερότητα που επέδειξε βάζοντας πλάτες στους εργοδότες. Έστειλαν μήνυμα και στην επόμενη κυβέρνηση ότι απαιτούν άμεσα διόρθωση της αδικίας, αποκατάσταση του δικαιώματος της ΑΤΑ και επέκτασή της για όλους τους εργα­ζομένους».

Υπογραμμίζει επίσης ότι μαζί με τις υπόλοι­πες συνδικαλιστικές οργανώσεις θα συνεχίσει δυναμικά τον αγώνα για την ΑΤΑ.

Η ΠΕΟ ζητά ολόκληρη την ΑΤΑ για αυτούς που απέργησαν, αλλά και για αυτούς που δεν απέργησαν. Για αυτούς που δουλεύουν σήμε­ρα, αλλά και για τις επόμενες γενιές εργαζο­μένων της Κύπρου. Υποδεικνύει επίσης ότι το συνδικαλιστικό κίνημα ήταν και παραμένει αρραγές και ενωμένο για τη διεκδίκηση της ΑΤΑ. Στην απεργία συμμετείχαν 12 συνδικαλι­στικές οργανώσεις που καλύπτουν τη συντρι­πτική πλειοψηφία των εργαζομένων.

Ως συνήθως προσβλητικός και σεξιστής ο ΠτΔ

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έδειξε για ακόμη μια φορά το ήθος του και μας έκρουσε για ακόμη μια φορά το καμπανάκι γιατί πρέπει να παλέψουμε για να απαλλα­γούμε από αυτούς. Συγκεκριμένα, ανέφερε το εξής για τη ΓΓ της ΠΕΟ, Σωτηρούλλα Χαρα­λάμπους: «Δεν δέχομαι ιδιαίτερα να κάμνουν μαθήματα ή και να φωνασκούν -άκουα μια κυρία σήμερα που εφωνασκούσε για κάτι για το οποίο θα έπρεπε να απολογείται προς τους εργαζομένους».

Η ΠΕΟ δεν μπορούσε να αφήσει ασχολία­στη την αήθη επίθεσή του, αναφέροντας ότι φαίνεται να μη μέτρησε σωστά την αγανά­κτηση των εργαζομένων και ότι «από τις 12 συνδικαλιστικές οργανώσεις που συμμετείχαν στην κινητοποίηση επέλεξε να επιτεθεί μόνο στην ΠΕΟ και από τους 12 ηγέτες συντεχνι­ών επέλεξε να στοχοποιήσει τη ΓΓ Σωτηρούλα Χαραλάμπους απαξιώνοντάς την». Υπογράμ­μισε ότι η αναφορά του σε «μια κυρία σήμερα που εφωνασκούσε» είναι άκρως προσβλητική και σεξιστική. Προσβλητική είναι και η απα­ξίωσή του για τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα μέλη τους που ήταν εκεί και ήταν το ίδιο έντονοι με την τοποθέτηση της ΠΕΟ. Ακόμα, στην ανακοίνωσή της η ΠΕΟ υποδεικνύει ότι «ο Πρόεδρος, με τη συμπερι­φορά του έδειξε να μην καταλαβαίνει ή να μη θέλει να καταλάβει γιατί ο κόσμος αντέδρασε. Για ακόμα μια φορά ο κ. Αναστασιάδης άφησε στο απυρόβλητο την εργοδοτική πλευρά και προτίμησε να επιτεθεί στους εργαζομένους αποδίδοντάς τους μάλιστα άλλα κίνητρα».

Η ΠΟΓΟ με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «τόσο ο Δημοκρατικός Συναγερμός όσο και η δεκαετής διακυβέρνηση Αναστασιάδη μάς έχουν συνηθίσει στα σεξιστικά σχόλια, τις χυ­δαιότητες, την υποτίμηση και την απαξίωση. Πόσω δε μάλλον τώρα που ο Πρόεδρος και η κυβέρνηση του Συναγερμού στρέφονται ενά­ντια στους αγώνες των εργαζομένων, γυναι­κών και αντρών».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.