Έντονες αντιδράσεις για νέες ταρίφες στο λιμάνι Λεμεσού

Νέες ταρίφες στο λιμάνι Λεμεσού και περαιτέρω ακρίβεια στα προϊόντα

Νέες θυελλώδεις αναταράξεις στην οικονομία και ειδικότερα σε ό,τι αφορά το εμπόριο που διεξάγεται μέσω του λιμανιού της Λεμεσού, προμηνύονται μέσα στις επόμενες λίγες μέρες, και αυτό με αφορμή την εξαγγελία που έγινε την περασμένη εβδομάδα εκ μέρους εμπλεκόμενων εταιρειών, για επιβολή νέων σημαντικών αυξήσεων στις ταρίφες για προσφερόμενες υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία Dp World, ανακοίνωσε ότι από τις 2 Ιανουαρίου θα προχωρήσει σε αύξηση της ταρίφας σχεδόν κατά 30% ενώ την απόφασή της για αύξηση της τάξης του 12,5% στα τέλη ελλιμενισμού και απόπλου από την πρώτη του χρόνου, γνωστοποίησε και η εταιρεία «P&O».

Αποφάσεις που χαρακτηρίζονται μονομερείς και αυθαίρετες και έχουν προκαλέσει αντιδράσεις όλων των επηρεαζόμενων. Ήδη, ο Σύνδεσμος Ναυτικών Πρακτόρων, αντιδρώντας σε αυτή την εξέλιξη, έχει καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί αυτές τις αυξήσεις χωρίς να προηγηθούν οι ενδεδειγμένες διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους φορείς.

Εξάλλου, από πλευράς του ΚΕΒΕ, ο γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου, Μάριος Τσιακκής, σε σχετική δήλωση του, ανέφερε ότι θα ζητηθεί συνάντηση με τον γενικό διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών και τις εταιρείες όλων των ενδιαφερομένων, ώστε να συζητηθεί το όλο θέμα, υποδεικνύοντας ότι κανένας δεν μπορεί να απορροφήσει αυτές τις αυξήσεις και κατά συνέπεια θα μετακυλιστούν στις τιμές των προϊόντων και τελικά στους καταναλωτές.

Χρήστος Χαραλάμπους

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy