Έντονες αντιδράσεις στο ΔΗΚΟ για την επιλογή Ν. Χριστοδουλίδη

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Αναβρασμός επικρατεί στο ΔΗΚΟ   μετά τον σαφή προσανατολισμό μιας μερίδα της ηγεσίας του κόμματος για υποστήριξη του προερχόμενου από τον ΔΗΣΥ και τέως υπουργού του Προέδρου Αναστασιάδη, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Η «Χαραυγή» πληροφορείται ότι υπάρχουν έντονες αντιδράσεις τόσο στα ψηλά δώματα της ηγεσίας όσο και στη βάση του κόμματος, καθότι η υποψηφιότητα του κ. Χριστοδουλίδη δεν συνάδει με τις αρχές και τις αξίες του κόμματος.

Ο βουλευτής Λάρνακας του ΔΗΚΟ, Χρίστος Ορφανίδης, μιλώντας χθες στη μεσημβρινή εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης σημείωσε με έμφαση ότι δεν υπάρχουν συγκλίσεις με τον κ. Χριστοδουλίδη ούτε στο Κυπριακό αλλά ούτε και σε άλλα βασικά και καίρια θέματα της κυπριακής οικονομικής και πολιτικής ζωής.

Τάχθηκε υπέρ της αυτόνομης καθόδου με υποψήφιο τον Νικόλα Παπαδόπουλο. Εξάλλου, σε άλλο τηλεοπτικό σταθμό η αναπληρώτρια πρόεδρος Χριστιάνα Ερωτοκρίτου απέφυγε να επιβεβαιώσει ότι όντως η απόφαση προς την οποία κλίνει το κόμμα είναι υπέρ του κ. Χριστοδουλίδη. Πάντως, τα στελέχη που αντιδρούν θεωρούν ότι η στήριξη Χριστοδουλίδη αποτελεί ανακολουθία και ασυνέπεια ως προς το στόχο που διακήρυττε το κόμμα για απαλλαγή από την κυβέρνηση του ΔΗΣΥ.

 

Έντονες αντιδράσεις και στη βάση του ΔΗΚΟ
Η μερίδα της ηγεσίας του ΔΗΚΟ που θέλει να υποστηρίξει τον Ν. Χριστοδουλίδη βασίζεται στις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις, οι οποίες δείχνουν ότι μια σημαντική μερίδα των ψηφοφόρων του κόμματος υποστηρίζει ήδη τον τέως ΥΠΕΞ, κάτι βέβαια που είναι πολύ ρευστό και αβέβαιο.  Όμως, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της «Χαραυγής», άλλη σημαντική μερίδα ψηφοφόρων δεν θα έβλεπε αρνητικά μια τυχόν υποψηφιότητα από το χώρο του ΔΗΚΟ και ιδιαίτερα αυτήν του Ν. Παπαδόπουλου. Επίσης, σημαντική μερίδα δεν είναι αρνητική απέναντι και στη στήριξη του Ανδρέα Μαυρογιάννη. Οι ίδιες πηγές τόνισαν στη «Χαραυγή» ότι οι τελευταίες δύο επιλογές συνάδουν με τις διακηρύξεις του κόμματος για απαλλαγή από τη διακυβέρνηση του ΔΗΣΥ, από τον οποίο προέρχεται ο κ. Χριστοδουλίδης.

Μιχάλης Μιχαήλ

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.