Έντονες οι αντιδράσεις για τα ασφαλτικά

Αν χρειαστεί θα προχωρήσουν στο κλείσιμο του Ενεργειακού Κέντρου Βασιλικού για μέρες ή και εβδομάδες, τόνισε ο κοινοτάρχης Καλαβασού Λευτέρης Φωκάς σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην μεταφορά ασφαλτικών εργοστασίων στην βιομηχανική περιοχή Καλαβασού, από την οποία επηρεάζονται 9 κοινότητες.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ανέφερε ότι αν γίνει κάτι τέτοιο θα παραλύσει η Κύπρος ενεργειακά. Τόνισε ότι το κράτος αδυνατεί να κάνει μελέτες και να δει το πραγματικό πρόβλημα. Ο κ. Φωκάς υπέδειξε ότι τα ασφαλτικά πρέπει να μεταφερθούν σε απομακρυσμένη περιοχή που να μην επηρεάζονται κοινότητες και κάτοικοι.

Ο κοινοτάρχης Αγροκηπιάς Σωτήρης Κυριάκου σημείωσε ότι η περιοχή τους, δεν μπορεί να φιλοξενήσει άλλη οχληρή ανάπτυξη.

Από την πλευρά του ο μηχανικός περιβάλλοντος Μιχάλης Λοΐζίδης τόνισε ότι οι κάτοικοι των επηρεαζόμενων κοινοτήτων είναι εξαγριωμένοι και αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Έκανε μάλιστα λόγο για αδιέξοδο.

Επίσης είπε ότι ζούμε πρωτόγνωρες συνθήκες, ενώ σημείωσε ότι πάμε πίσω στον Μεσαίωνα. Ο κ. Λοΐζίδης υπέδειξε ότι πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και να βρουν αυτοματισμούς μέσα από τους οποίους δε θα μπορούν οι βιομηχανίες να ενοχλούν και να μυρίζουν.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy