Επ.Περιβάλλοντος: Συζητείται το θέμα φύλαξης και πυρκαγιάς σε ελαστικά

Στην επιτροπή περιβάλλοντος συζητείται σήμερα σε έκτακτη συνεδρία το θέμα της φύλαξης των φθαρμένων ελαστικών και οι επιπτώσεις από την φωτιά που ξέσπασε σε χώρο ανακύκλωσης τους στην περιοχή Βασιλικού στις 11 Ιουνίου.

Στην επιτροπή κλήθηκαν αρμόδιοι φορείς καθώς και η συντονιστική επιτροπή των 9 κοινοτήτων του Βασιλικού, οι οποίες σε σύσκεψη τους την Τετάρτη το βράδυ αποφάσισαν να προχωρήσουν δικαστικά.

Στο μεταξύ σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται σήμερα από τις 9 έως τις 11 το πρωί τα μέλη του κλάδου υπαλλήλων του Τμήματος Περιβάλλοντος .

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κλάδου, κατά την διάρκεια της στάσης εργασίας, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος θα έχει έκτακτη συνεδρία με θέμα «Η συλλογή, διαχείριση και χωροθέτηση των σημείων φύλαξης των ανακυκλώσιμων ελαστικών – Ζητήματα και κίνδυνοι για την ασφάλεια και υγεία».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το οι εργαζόμενοι στο τμήμα περιβάλλοντος έχουν να αντιμετωπίσουν ένα δυσανάλογο και συνεχώς αυξανόμενο φόρτο εργασίας, ενώ το τμήμα είναι τραγικά υποστελεχωμένο, σε σχέση με τον αριθμό και το εύρος των αρμοδιότητων που του έχουν ανατεθεί.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.