Επανασυνελήφθη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας ο 50χρονος ΡώσοςΕπανασυνελήφθη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας ο 50χρονος ρωσικής καταγωγής ο οποίος, λόγω της αυξημένης ταχύτητας προκάλεσε το θάνατο του 27χρονου Παναγιώτη Χριστοφόρου, σε τροχαίο ατύχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού. Το πρωί έλαβε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Λεμεσού και οδηγήθηκε στα κρατητήρια. Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής του.

Μιλώντας στη μεσημβρινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Διευθυντής Τροχαίας του Αρχηγείου Γιαννάκης Γεωργίου ανέφερε ότι οι αστυνομικές αρχές θα αξιολογήσουν το μαύρο κουτί που βρίσκεται στο όχημα του 50χρονου, που δίνει τη δυνατότητα να εξαχθούν συμπεράσματα για τον τρόπο οδήγησης, καθώς επίσης και για την ταχύτητα του οχήματος την ώρα της σύγκρουσης. Όπως είπε, το μαύρο κουτί έχει τη δυνατότητα να καταγράψει τι έγινε μέχρι 3 δευτερόλεπτα πριν το συμβάν.

Επίσης, ο κ. Γεωργίου σημείωσε ότι οι τεχνικές εξετάσεις του λογισμικού του οχήματος θα γίνουν εντός του Σαββατοκύριακου ενώ σημείωσε ότι ο φάκελος της υπόθεσης αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 20 ημέρες.

Στο μεταξύ, πλήρης διατομή θωρακικής αορτής, πολλαπλά κατάγματα αυχενικής και σπονδυλικής στήλης καθώς και πολλαπλές ρίξεις πνευμόνων, προκύπτουν από τα ευρήματα της νεκροτομής στη σορό του 27χρονου. Τη νεκροτομή διενήργησε ο Νικόλας Χαραλάμπους ενώ τα ευρήματα βρίσκουν σύμφωνο και τον Πανίκκο Σταυριανό, ιδιώτη ιατροδικαστή, που παρέστη εκ μέρους της οικογένειας.

Υπενθυμίζεται από τις εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο 50χρονος οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλης με ένδειξη 111 αντί 22 μιλιγκράμ που είναι το επιτρεπτό από το νόμο όριο αλλά και με ταχύτητα 200 χιλιομέτρων την ώρα.

Η κηδεία του άτυχου 27χρονου θα γίνει αύριο στη 1 το μεσημέρι στη Λεμεσό.