Επιχείρηση κουκούλωμα για τις συνεργάτιδες Αναστασιάδη από ΔΗΣΥ και Κυβέρνηση

Το ΑΚΕΛ επιχείρησε να εγγράψει θέμα στην Επιτροπή Θεσμών, αλλά έστησαν πόδι ο ΔΗΣΥ και κόμματα της συμπολίτευσης - Μανούβρες για να κουκουλωθεί το θέμα με τις συνεργάτιδες Αναστασιάδη

 

Το ΑΚΕΛ επιχείρησε να εγγράψει θέμα στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής για τις συνέπειες που θα έχει για τη Δημόσια Υπηρεσία η ενδεχόμενη μετατροπή των συμβούλων συνεργατών με πολιτικό διορισμό σε δημοσίους υπαλλήλους, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών για την αδελφότεκνη και τις υπόλοιπες συνεργάτιδες του τέως Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη.

Ωστόσο, έστησαν πόδι ο ΔΗΣΥ και κόμματα της συμπολίτευσης, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους. Ο ΔΗΣΥ κυρίως για να κλείσει το θέμα με τις συνεργάτιδες Αναστασιάδη και τα κόμματα της συμπολίτευσης για να μην ανοίξει ξανά το θέμα των συμβούλων που καίει την κυβέρνηση λόγω των βολεμάτων που έγιναν.

Σε δηλώσεις της η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου τόνισε ότι «παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του κόμματος, Γιώργου Λουκαΐδη, να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία στην Επιτροπή Θεσμών, αυτό δεν έγινε κατορθωτό».

Σχολιάζοντας επίσης τις προφάσεις οι οποίες διατυπώθηκαν ότι το θέμα έχει εγγραφεί παλαιότερα στην Επιτροπή Ελέγχου, υπέδειξε ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά θέματα. Όπως εξήγησε, το θέμα στην Επιτροπή Ελέγχου αφορά αποκλειστικά τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Αναστασιάδη για μετατροπή των τεσσάρων συνεργάτιδων του τέως ΠτΔ σε δημοσίους υπαλλήλους, ενώ το θέμα το οποίο ζητήθηκε να εγγραφεί στην Επιτροπή Θεσμών αφορά τις επιπτώσεις που θα έχει στη Δημόσια Υπηρεσία η ενδεχόμενη μετατροπή συμβούλων συνεργατών σε δημοσίους υπαλλήλους, δεδομένης και της πρόσφατης απόφασης του δικαστηρίου.

«Κάποιοι προφασίζονται ότι είναι το ίδιο θέμα για να αποφύγουν τη συζήτηση. Τέτοιες πολιτικές μανούβρες θα καταγγέλλονται δημόσια και ο καθένας θα αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν, ιδίως σε θέματα διαφάνειας και χρηστής διοίκησης», τόνισε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy