Επίκινδυνες οικοδομές και ασφάλεια – Ενώπιον της Επ. Εσωτερικών δύο προτάσεις νόμου

Δύο προτάσεις νόμου κατέθεσε στην επιτροπή εσωτερικών ο βουλευτής της ΔΗΠΑ Μαρίνος Μουσιούττας για την εισαγωγή ρυθμίσεων αναφορικά με την διενέργεια ελέγχου για την στατική επάρκεια των οικοδομών, από επαγγελματίες εγγεγραμμένων στο ΕΤΕΚ.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών Άριστος Δαμιανού δήλωσε ότι με αφορμή τις προτάσεις του κυρίου Μουσιούττα το υπουργείο εσωτερικών ενημέρωσε την Βουλή ότι επεξεργάζεται νομοσχέδια για τις επικίνδυνες οικοδομές, αλλά η εμπειρία δείχνει ότι υπάρχει μεγάλη κωλυσιεργία από μέρος της κυβέρνησης η οποία θυμάται να τρέξει πίσω από τις εξελίξεις όποτε προκύψει ένα κακό.

Ως εκ τούτου πρόσθεσε ο κύριος Δαμιανού, η επιτροπή εσωτερικών θα προχωρήσει με τις προτάσεις νόμου του κυρίου Μουσιούττα αφού από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα μέχρι σήμερα.

Υπενθύμισε την κατάρρευση μπαλκονιών στην Πάφο, την κατάρρευση της στέγης του ΘΟΚ πριν μερικά χρόνια στη Λευκωσία, αλλά και την κατάρρευση κτιρίων και σε άλλες επαρχίες.

Ο κύριος Δαμιανού τόνισε ότι δεν θα ανακαλύψουμε εμείς τον τροχό και σημείωσε ότι υπάρχει διεθνής εμπειρία που πρέπει να αξιοποιηθεί.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΔΗΠΑ Μαρίνος Μουσιούττας τόνισε ότι ο ίδιος κατέθεσε τις προτάσεις νόμου για να κινηθούν γρήγορα τα πράγματα αφού στόχος είναι να ψηφιστούν πριν να κλείσει η βουλή για τις προεδρικές εκλογές.

Ο κύριος Μουσιούττας κάλεσε το Υπουργείο Εσωτερικών να δώσει σύντομα τις παρατηρήσεις του και τις εισηγήσεις του αφού προκύπτουν διάφορα ζητήματα όπως το ύψους του εξώδικου προστίμου αλλά και τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών των οικοδομών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.