ΓΓ ΑΚΕΛ: Μαζί με την ΕΔΟΝ στέλνουμε το μήνυμα: θα μας βρίσκουν μπροστά τους

Μήνυμα αγωνιστικότητας και μαχητικότητας έδωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, από το βήμα του φετινού Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ.

Ο κ. Στεφάνου ανοίγοντας την ομιλία του, είπε ότι στο Φεστιβάλ Νεολαίας της ΕΔΟΝ, ο λόγος ανήκει αποκλειστικά στη νέα γενιά. «Στους νέους και τις νέες. Σε όλους εσάς που κάθε χρόνο αγκαλιάζετε με θέρμη και ενθουσιασμό τη μεγαλύτερη και ιστορικότερη πολιτική και πολιτιστική εκδήλωση».

Festival Edon Stefanou Papakonstantinou 2 Scaled

«Όλοι οι υπόλοιποι είμαστε απόψε εδώ για να ακούσουμε τη φωνή σας και να αφουγκραστούμε τον παλμό της γενιάς σας. Όπως κάναμε και τα δύο προηγούμενα βράδια. Για να πάρουμε από τον ενθουσιασμό και τον ριζοσπαστισμό σας και να ανανεώσουμε κι εμείς τις δυνάμεις μας».

Festival Edon Stefanou Papakonstantinou 48 Scaled

Τα χρόνια προσθέτουν εμπειρίες, είπε απευθυνόμενος στους νέους αλλά αυτό όμως που τελικά διασώζεται μέσα στον χρόνο είναι το πάθος για το όραμα και τις ιδέες μας, είπε. «Είναι η συντροφικότητα στους αγώνες μας».

Festival Edon Stefanou Papakonstantinou 46 Scaled

«Στους αγώνες μας ενάντια σε ό,τι ευτελίζει τον άνθρωπο και τον ανθρώπινο πολιτισμό. Ενάντια σε ό,τι υποθηκεύει τη ζωή όλων εσάς των νέων. Σε ό,τι σκοτώνει τα όνειρα και τις ελπίδες σας. Και δυστυχώς στις μέρες μας αυτά είναι πολλά, πάρα πολλά. Σε ένα σύστημα που θεοποιεί το κέρδος. Με μια κυβέρνηση που φροντίζει για τους λίγους και προνομιούχους αλλά υποτιμά τους πολλούς. Με μια κυβέρνηση που καλύπτει τους Γιαννάκηδες της, αλλά αφήνει εκτεθειμένους στην ανεργία και στους μισθούς πείνας χιλιάδες νέους».

Festival Edon Stefanou Papakonstantinou 45 Scaled

«Δεν μπορούν να αποφασίζουν άλλοι για εσάς, χωρίς εσάς. Μην περιμένετε να σας δώσουν το λόγο. Πάρτε τα πράγματα στα χέρια σας και διεκδικείστε αυτά που δικαιούστε. Και δικαιούστε πολλά!», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφάνου.

Festival Edon Stefanou Papakonstantinou 44 Scaled

«Όταν πρόσφατα η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ εξέλεξε τη νέα ηγεσία του Κόμματος, ο πρώτος στόχος που δημόσια διατυπώσαμε ήταν δυο λέξεις που συμπυκνώνουν όμως πολλά: «Ξανά Μπροστά». Και θα καταφέρουμε το ΑΚΕΛ να βρεθεί ξανά μπροστά, στη θέση δηλαδή όπου ανήκει, εάν έχει σύμμαχο και συνοδοιπόρο τη νεολαία. Εάν αγκαλιάσει και αγκαλιαστεί από τους νέους και τις νέες».

Festival Edon Stefanou Papakonstantinou 49 Scaled

 

 

Ανάχωμα στην αντιλαϊκή διακυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ

Σ’ αυτή την προσπάθεια θέλουμε να είστε μπροστά με τον ενθουσιασμό, τη φρεσκάδα και τον δυναμισμό της γενιάς σας, ώστε η Αριστερά να λειτουργήσει ως ανάχωμα στην αντιλαϊκή διακυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ, είπε στη νεολαία ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Festival Edon Stefanou Papakonstantinou 5 Scaled

«Μια διακυβέρνηση με δημοκρατικά ελλείμματα, που σκίζει σελίδες από βιβλία και διώκει καλλιτέχνες για τα πιστεύω τους, που κλείνει το μάτι στο νεοφασισμό για να τον έχει εφεδρεία.

Μια διακυβέρνηση με περγαμηνές θεσμικής διαφθοράς και διαπλοκής που ντροπιάζει και εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς.

Festival Edon Stefanou Papakonstantinou 17 Scaled

Μια διακυβέρνηση που με τις παλινωδίες της στο Κυπριακό αφήνει χώρο στην Τουρκία να ενισχύει καθημερινά τη διχοτόμηση και αφήνει τον χρόνο να καταπίνει τα κατεχόμενα μέρη μας».

Μαζί με την ΕΔΟΝ στέλνουμε το μήνυμα: θα μας βρίσκουν μπροστά τους, είπε.

«Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε, αλλά και να ανοίγουμε καινούριους δρόμους, όπως κάνουμε μια ολόκληρη  ζωή.

Festival Edon Stefanou Papakonstantinou 6 Scaled

Με το ΑΚΕΛ Ξανά Μπροστά, ανοίγουμε τον δρόμο στην προοδευτική αλλαγή.

Γιατί ο τόπος την έχει ανάγκη. Γιατί οι νέοι και οι νέες μας την θέλουν και την απαιτούν. Μαζί θα την πετύχουμε!

Καλή δύναμη στους αγώνες σας συναγωνίστριες και συναγωνιστές!»

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.