ΓΓ ΠΟΒΕΚ: «Νέα αυστηρότερα μέτρα θα πρέπει να συνοδεύονται με αντισταθμιστικά μέτρα στήριξης»

Οποιαδήποτε νέα αυστηρότερα μέτρα για αναχαίτιση της πανδημίας θα πρέπει να συνοδεύονται με αντισταθμιστικά μέτρα στήριξης προς τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους ανέφερε ο ΓΓ της ΠΟΒΕΚ Στέφανος Κουρσάρης.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ότι οι αναφορές ότι «τα ταμεία είναι άδεια και δεν μπορούν να στηρίξουν τους εργαζομένους», θα οδηγηθούν σε φαύλο κύκλο κλεισίματος επιχειρήσεων.

Είπε ακόμα ότι είναι δύσκολη η κατάσταση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, λέγοντας ότι τα κρούσματα δημιουργούν κλίμα αβεβαιότητας. Επίσης ανέφερε ότι παραμονές των Χριστουγέννων υπήρξε κίνηση στην αγορά και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι έμποροι θα δώσουν χαμηλές τιμές στους καταναλωτές προκειμένου να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά.

Παράλληλα ο κ. Κουρσάρης είπε ότι η κατάργηση του διατάγματος του Υπουργείου Εμπορίου για τα ξεπουλήματα έχει δημιουργήσει αναρχία σε βάρος του καταναλωτή. Σημείωσε ότι κατά το δοκούν ο κάθε καταστηματάρχης προβαίνει σε ξεπουλήματα που πολλές φορές, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εμπορίου, διαπίστωσε ότι δεν ήταν στο πλαίσιο των θεμιτών εμπορικών πρακτικών.

Ο κ. Κουρσάρης υπέδειξε ότι όλοι οι οργανωμένοι φορείς και σύνδεσμοι πρέπει να συμφωνήσουν χωρίς θεσμική και νομική υπόσταση, ώστε τα ξεπουλήματα να έχουν οργανωμένη μορφή τέσσερις φορές τον χρόνο αντί δυο φορές όπως ήταν στο παρελθόν.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy