Για «κυνισμό» καταγγέλλεται ο ΥΠΟΙΚ

Για «κυνισμό» κατηγορεί τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη ο Σύνδεσμος Καταθετών της πρώην Λαϊκής Τράπεζας (ΣΥΚΑΛΑ).

Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΚΑΛΑ αναφέρεται σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος, όπως υποστηρίζει ο Σύνδεσμος, ερωτηθείς αν οι κουρεμένοι καταθέτες και οι κάτοχοι αξιογράφων μπορούν να ελπίζουν σε μελλοντική αποκατάσταση, «απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στους υπολογισμούς του κράτους, γιατί το κράτος δεν μπορεί, και πού να βρει 7 δις. ποσό που, σύμφωνα με τους δικούς του υπολογισμούς, απαιτείται» και προέτρεψε όσους υπέστησαν απώλειες να αποταθούν στα δικαστήρια.

«Μας λυπεί ιδιαίτερα ο κυνισμός του Υπουργού έναντι ενός ολόκληρου κόσμου που χωρίς να φταίξει σε τίποτα βρέθηκε μέσα σε λίγες ώρες να χάνει όσα έκτισε με κόπους και θυσίες μια ολόκληρη ζωή. Το ότι θα τα απαιτήσουμε όλα τα κλεμμένα μέσω της νομικής οδού σίγουρα δεν χρειαζόμασταν τον κ. Υπουργό να μας το εισηγηθεί, αφού ήδη γίνεται», αναφέρει ο ΣΥΚΑΛΑ.

Σημειώνει ακόμη ότι «,μια `υποτιθέμενη` πολιτισμένη ευρωπαϊκή κοινωνία δεν περιμένει τους πολίτες της να διεκδικήσουν νομικά τα δικαιώματα τους από μόνοι τους, αλλά το ίδιο το κράτος να τους προστατεύει και να τους διασφαλίζει όλα τα δικαιώματα τους».

Ο ΣΥΚΑΛΑ αναφέρει τέλος πως «είναι άξιον απορίας επίσης γιατί μέχρι σήμερα μας απαγορεύουν να διαχειριστούμε τα εναπομείναντα περιουσιακά μας στοιχεία, η αξία των οποίων έχει σμικρυνθεί σε βαθμό που σε λίγο κινδυνεύουν να μηδενιστούν χωρίς κανένας να νοιάζεται».

ΚΥΠΕ

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.