Αντιακελική υστερία Αβέρωφ, αναφορές για «άθεους, απάτριδες»

1070

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Ο προεκλογικός λόγος του προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, όχι μόνο δεν είναι ευρωπαϊκός, αλλά είναι ένα υβρεολόγιο εναντίον του ΑΚΕΛ. Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου έβγαλε τις μάσκες και δείχνει το πραγματικό του προσωπείο. Δείχνει αντιακελική υστερία. Συγκρίνει ατυχώς το ΑΚΕΛ με την ακροδεξιά και λέει ότι απειλούν και οι δύο την Ευρώπη. Υποστηρίζει ότι οι «σύγχρονοι» Αριστεροί, όπως τους αποκάλεσε, είναι «απάτριδες» και «άθεοι» -αυτά λέει ο Αβέρωφ Νεοφύτου στις τελευταίες δημόσιες παρουσιάσεις του. Μιλάμε για έναν αδίστακτο πολιτικά Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος μπροστά στον πανικό και στη σύγχυσή του καταφεύγει σε ψυχροπολεμική ρητορική, στο ψέμα, στη διαστρέβλωση, πλήττοντας την αξιοπιστία της πολιτικής ζωής χάριν μιας χούφτας ψήφων. Λυπούμαστε πραγματικά για το κατάντημα του προέδρου του ΔΗΣΥ, ο οποίος επέλεξε να κάνει την προεκλογική του εκστρατεία, με ύβρεις και αφορισμούς, με ψέματα και κοροϊδία αντί με επιχειρήματα και πολιτισμένο ευρωπαϊκό λόγο.

Το ΑΚΕΛ είναι η πολιτική δύναμη με τη μακρύτερη ιστορικά παρουσία στον τόπο. Ιδρύθηκε το 1926 και οι πολίτες γνωρίζουν ότι, παρά τα λάθη και τις αδυναμίες του, το ΑΚΕΛ όλα αυτά τα χρόνια έχει τεράστια προσφορά στον τόπο. Είναι δίπλα από τους εργαζόμενους και τα προβλήματά τους. Είναι η εθνική πατριωτική δύναμη του τόπου. Σε αντίθεση με την παράταξη του ΔΗΣΥ, το ΑΚΕΛ δεν έβαψε ποτέ με αίμα τα χέρια του και υπερασπίστηκε τη δημοκρατία και την ανεξαρτησία, όταν άλλοι που βρίσκονται στην παράταξη του κ. Αβ. Νεοφύτου έστρεψαν τα όπλα εναντίον της νομιμότητας. Το ΑΚΕΛ είναι γέννημα και θρέμμα του λαού και δεν διαχωρίζει τους πολίτες σε χριστιανούς και μουσουλμάνους. Σέβεται τη θρησκεία και τον πολιτισμό του κάθε ανθρώπου σε αντίθεση με το δόγμα ΔΗΣΥ «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια», με εθνικιστικές, σοβινιστικές και μισαλλόδοξες τοποθετήσεις, οι οποίες μας οδήγησαν σε εθνικές καταστροφές.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, είναι πολύ προκλητικός και οι επιθέσεις του εναντίον του ΑΚΕΛ εμετικές. Δυστυχώς έχασαν το πολιτικό μέτρο και όχι μόνο δεν μας οδηγούν σε μια σύγχρονη, δημοκρατική και πολυπολιτισμική Ευρώπη, αλλά μας οδηγούν στον Μεσαίωνα. Κατά τ’ άλλα ο συντηρητικός ηγέτης του ΔΗΣΥ μιλά για ενότητα… Μαζί τους πλέον έχασαν και οι λέξεις την έννοιά τους…