Ευτελισµός της πολιτικής από τον πρώτο πολίτη

Καθεδρικός Ναός Αγίου Νικολάου, Επισκοπειό, Κύπρος Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης εκφωνεί επιμνημόσυνο λόγο στο εθνικό μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ Παντελή Κατελάρη. // Ayios Nikolaos Cathedral, Episkopeio, Cyprus The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, delivers a eulogy at the national memorial service of the EOKA Fighter Pantelis Katelaris.


Αποστοµωτική απάντηση έδωσε στα όσα εµετικά εκστόµισε ο Νίκος Αναστασιάδης η πλατιά, χθεσινή συγκέντρωση του ΑΚΕΛ
Αποστοµωτική απάντηση στα όσα εµετικά και ανάρµοστα εκστόµισε ο Πρόεδρος της ∆ηµοκρατίας την Παρασκευή το βράδυ έδωσε η χθεσινή, µαζική και ενθουσιώδης συγκέντρωση του ΑΚΕΛ, ενόψει ευρωπαϊκών εκλογών. «Πόση ευτυχία! Τόσα πολλά µηδενικά µαζεµένα», είπε καταχειροκροτούµενος ο Άντρος Κυπριανού όταν ανέβηκε στο βήµα για την οµιλία του. Σε εκτός κειµένου αναφορές, ο Άντρος Κυπριανού υπογράµµισε πως µε το ξέσπασµά του ο κ. Αναστασιάδης, «έδειξε το πραγµατικό του πρόσωπο» και «µας έκανε µάθηµα για την ανάγκη να υπάρξει ενότητα στο εσωτερικό του τόπου, ενώ τα πόσα εµετικά είπε για το ΑΚΕΛ δεν µπορούν να καταγραφούν»…

Επισηµαίνοντας ότι ο Ν. Αναστασιάδης επιχείρησε να κάνει στο ΑΚΕΛ µαθήµατα πολιτικού ήθους, ο Α. Κυπριανού υπέδειξε: «Μιλά ο Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος υποχρέωσε τον Γενικό Εισαγγελέα της Κυπριακής ∆ηµοκρατίας να του πει ντροπή κ. Πρόεδρε». Και υπενθύµισε πως ο µόνος που κατήγγειλε την Κυπριακή ∆ηµοκρατία διεθνώς ήταν ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης.

«∆εν ζητούµε την άδειά τους ούτε για να µιλούµε, ούτε για να χαµογελούµε, ούτε για να λέµε τις απόψεις µας ελεύθερα σε µια δηµοκρατική χώρα», είπε ο Α. Κυπριανού, προσθέτοντας πως «εµείς θέλουµε την ενότητα και αποδείξαµε ότι βάζουµε την πατρίδα πάνω από οτιδήποτε άλλο, όταν οι χειρισµοί τους κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση».

«∆εν µπορεί ο κ. Αναστασιάδης να απευθύνεται στην Αριστερά και να λέει ότι δεν µπορούν τα µηδενικά να κρίνουν τους άριστους των αρίστων, εµείς που τον στηρίξαµε στις δύσκολες στιγµές, στηρίξαµε την Κύπρο και τον κυπριακό λαό και όχι τον ίδιο», ανέφερε, προσθέτοντας ότι οι άριστοι των αρίστων του κ. Αναστασιάδη είναι ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου, ο Ιωνάς Νικολάου, ο Χάρης Γεωργιάδης.

∆ιαµαρτυρήθηκε ο Πρόεδρος γιατί, όπως σηµείωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, «είπαµε ότι ενώ για έξι ολόκληρα χρόνια δεν έκαναν τίποτε, ξαφνικά προεκλογικά παρελαύνουν όλοι οι Υπουργοί για να µοιράζουν προς όλες τις κατευθύνσεις υποσχέσεις και µας άσκησε κριτική γιατί δεν µας περνούσε εµάς να κάνουµε το ίδιο. Τότε ο κ. Αναστασιάδης διαµαρτυρόταν γιατί κάποιοι Υπουργοί, στελέχη του ΑΚΕΛ, πήγαιναν να µιλήσουν σε εκδηλώσεις του ΑΚΕΛ», υπενθύµισε.
Αναφέροντας ότι ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος προσπαθούσε επί διακυβέρνησης Χριστόφια «να µας πείσει ότι ο ∆ηµήτρης Χριστόφιας, που δεν συµµετείχε σε καµιά προεκλογική εκδήλωση του ΑΚΕΛ, λειτουργούσε ως κοµµατάρχης, συµπεριφέρεται όπως τον χειρότερο κοµµατάρχη» και πρόσθεσε ότι το µέγεθος του σεβασµού που έχει ο κ. Αναστασιάδης για την Κύπρο και τον κυπριακό λαό καταδεικνύεται από την αναφορά του ότι «παρέλαβαν µια Κύπρο που έµοιαζε όπως τον Κοτσιάτη».
Για τις αναφορές Αναστασιάδη, ότι τον κατηγορούν ότι παραδίδουν πύργους, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ διερωτήθηκε αν δεν ακούει ο κ. Αναστασιάδης «πόση κριτική δέχεται η Κυπριακή ∆ηµοκρατία για τα σκάνδαλα και τη διαφθορά που αποκρύβονται πίσω από αυτές τις ενέργειες».

Υπενθυµίζουµε ότι κατά τη διάρκεια πανεπαρχιακής συγκέντρωσης του ∆ΗΣΥ Λεµεσού, την Παρασκευή το βράδυ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επέκρινε έντονα το ΑΚΕΛ, λέγοντας πως «από το πρωί µέχρι το βράδυ προσπαθούν να µηδενίσουν τα πάντα, θέλουν να µας φέρουν στο επίπεδό τους». Λυπάται, είπε, που µιλά έτσι και εκφράζεται κατά τρόπον αυστηρό, «αλλά δεν µπορούν τα µηδενικά να µιλούν για τους άριστους ή εκείνους που αρίστευσαν…» Σε άλλο σηµείο της οµιλίας του, ισχυρίστηκε πως «είµαστε η κυβέρνηση των έργων είτε το θέλουν είτε όχι», ενώ είπε «παραλάβαµε µια Κύπρο που δεν διέφερε από τον (σκυβαλότοπο) Κοτσιάτη και τους ενοχλεί γιατί έχουµε δηµιουργήσει πύργους και ολόκληρα έργα στη Λεµεσό, στην Πάφο, στη Λάρνακα, στην Αµµόχωστο, στη Λευκωσία, ύψους 1 δισεκατοµµυρίου 200 εκατοµµυρίων ευρώ και έχουν το θράσος να µιλούν».

Περισσότερα για το σημερινό θέμα, στην έντυπη έκδοση και ψηφιακή έκδοση της «Χ» στο pdf.dialogos.com.cy και τις υπόλοιπες μέρες διαθέσιμο δωρεάν στο αρχείο.