Η Ελλάδα στηρίζει διαχρονικά την ευρωπαϊκή προοπτική των Δ. Βαλκανίων, λέει το ΥΠΕΞ

“Η Ελλάδα στηρίζει διαχρονικά την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων”, αναφέρει ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωση, σημειώνεται, παράλληλα, ότι η θέση αυτή παραμένει ένας από τους βασικούς και αμετάβλητους άξονες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και αυτό τονίστηκε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

“Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις σχετικές προσπάθειες των χωρών της περιοχής να εκπληρώσουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προκειμένου να ενταχθούν στην ευρύτερη ευρωπαϊκή μας οικογένεια. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, τις ενθαρρύνει να παραμείνουν προσηλωμένες στην οδό των μεταρρυθμίσεων που μόνο θετικά μπορούν να επηρεάσουν την πορεία προσέγγισής τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και τη ζωή των πολιτών τους”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί τα κράτη-μέλη της ΕΕ να συνεργαστούν για την υλοποίηση της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων προς όφελος της περιοχής αλλά και της ίδιας της Ευρώπης.