Η Κυβέρνηση δημιουργεί ανισότητες και ενισχύει τη φυγοστρατία

Το ΑΚΕΛ θεωρεί, ότι η απόφαση για απαλλαγή εκπλήρωσης στρατιωτικής θητείας  από κυπρίους πλοιοκτήτες και τα παιδιά τους που ζουν στο εξωτερικό και θα μεταφέρουν τις εταιρείες τους στην Κύπρο είναι λανθασμένη. Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα τονίζει οτι η απόφαση αυτή προάγει την ανισότητα ανάμεσα στους συμπατριώτες μας που επαναπατρίζονται και υπηρετούν σύμφωνα με το Νόμο περί Εθνικής Φρουράς την θητεία τους.

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τις εφημερίδες, ότι το Υπουργικό Συμβούλιο στη τελευταία του συνεδρία, αποφάσισε να προσφέρει την απαλλαγή από την υποχρέωση εκπλήρωσης θητείας στην Εθνική Φρουρά, ως κίνητρο, σε Κύπριους πλοιοκτήτες και στα παιδιά τους, που ζουν στο εξωτερικό, προκειμένου να μεταφέρουν τις δραστηριότητες των εταιρειών τους στην Κύπρο.

Ως ΑΚΕΛ θεωρούμε, ότι η απόφαση αυτή είναι λανθασμένη αφού προάγει την ανισότητα ανάμεσα στους συμπατριώτες μας που επαναπατρίζονται και υπηρετούν σύμφωνα με το Νόμο περί Εθνικής Φρουράς την θητεία τους, προκαλεί τους νέους μας οι οποίοι υπηρετούν αυτή τη στιγμή τη θητεία τους και οι οποίοι δικαιολογημένα νοιώθουν ότι αδικούνται αφού αυτοί κάνουν το καθήκον τους προς την ημικατεχόμενη πατρίδα μας ενώ κάποιοι άλλοι λόγω των λεφτών και της συγκεκριμένης επιχειρηματικής δραστηριότητας του πατέρα τους δεν θα υπηρετήσουν ποτέ.

Παράλληλα, την ώρα που η Βουλή κάνει τεράστιες προσπάθειες για μείωση του απαράδεκτου φαινομένου της φυγοστρατίας, την ώρα που οι γονείς κάνουν ένα τιτάνιο αγώνα να πείσουν τα παιδιά τους να υπηρετήσουν τη θητεία τους και να μην ζητήσουν αναστολή ή αναβολή της θητείας τους, την ώρα που η Εθνική Φρουρά αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα με τις αναβολές και αναστολές θητείας των νέων μας, αυτή την ώρα επιλέγει η Κυβέρνηση για να πάρει μία απόφαση, η οποία δημιουργεί δύο μέτρα και δύο σταθμά και βεβαίως ενισχύει δυστυχώς τη φυγοστρατία.

Ως ΑΚΕΛ, τονίζουμε ότι όλοι ανεξαιρέτως πρέπει να υπηρετούν τη θητεία τους στην Εθνική Φρουρά και κανένας δεν πρέπει να εξαιρείται εκτός και αν υπάρχουν σοβαροί λόγοι υγείας. Καλούμε την Κυβέρνηση να αλλάξει την απόφαση της αυτή και να προσφέρει άλλα κίνητρα για να δραστηριοποιηθούν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες στην Κύπρο.»

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.