«Η Κύπρος είναι τουρκική και τουρκική θα παραμείνει», είπε ο ηγέτης του ακροδεξιού MHP και επιτέθηκε στον Ελληνα Πρωθυπουργό

Η  Κύπρος είναι τουρκική και θα παραμείνει τουρκική, δήλωσε ο ηγέτης του ακροδεξιού Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί, υποστηρίζοντας πως όσο κι αν αντιτίθεται ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν υπάρχει άλλη διέξοδος στην Κύπρο από τη λύση δύο κρατών. Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί χαρακτήρισε «ύπουλο και αξιοθρήνητο» τον Κυριάκο Μητσοτάκη «όπως οι παππούδες του»

Στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί είπε ότι «η επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ελλάδας στις ΗΠΑ, οι ύποπτες και ποταπές σκηνές κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, έχουν επανειλημμένα αποκαλύψει την εντεινόμενη προκατάληψη κατά της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων».

Συνεχίζοντας είπε ότι στην ίδια γραμμή βρέθηκαν ΗΠΑ και Ελλάδα. «Είναι αρκετά προβληματικό για εμάς ότι η 42 λεπτών ομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Κογκρέσο των ΗΠΑ χειροκροτήθηκε 37 φορές, εκ των οποίων τις 10 φορές σηκώθηκαν όρθιοι. Δεν ξέρουμε τι περίμεναν οι βουλευτές από την ομιλία του Μητσοτάκη, αλλά αν κάτι ξέρουμε είναι ότι πήραν κοινή στάση κατά της Τουρκίας», ανέφερε.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Μπαχτσελί, «αναφερόμενος στην ειρηνευτική επιχείρηση της Κύπρου το 1974, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ο οποίος υποστήριξε ότι ο ελληνισμός υπέφερε πολύ για 48 χρόνια και είχε μια ανίατη πληγή, αγνόησε τα γεγονότα και προσπάθησε να κρύψει τη βαρβαρότητα».

 Υποστήριξε περαιτέρω ότι, «πρώτα από όλα να ξέρουν όλοι ότι η Κύπρος είναι τουρκική, θα παραμείνει τουρκική. Όσο κι αν αντιτίθεται ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης, δεν υπάρχει άλλη διέξοδος στην Κύπρο από τη λύση δύο κρατών που θα βασίζεται στην κυριαρχία και την ισότητα. Η βούληση της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Ή θα το δεχτούν πρόθυμα ή θα γίνει με το έτσι θέλω».

Συνεχίζοντας ο Μπαχτσελί παρέπεμψε τον Έλληνα Πρωθυπουργό, να «θυμηθεί τις σφαγές, τις αιματηρές επιθέσεις, τα βασανιστήρια και τις θηριωδίες που έγιναν κατά των Τουρκοκυπρίων» και δήλωσε ότι «η μοίρα της Κύπρου δεν είναι ο ελληνισμός, αλλά η τουρκοκρατία». Το ότι αυτός ο Πρωθυπουργός, «που με δειλία κρύφθηκε κάτω από τα φτερά των ΗΠΑ, φιλοδοξεί να γίνει το πιόνι της Δύσης, αποτελεί ιστορικό εξευτελισμό, αδυναμία», πρόσθεσε.

Είπε στη συνέχεια ότι «ο Μητσοτάκης που έφερε στην ατζέντα τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ και παραπονέθηκε για την Τουρκία, είναι τόσο πονηρός και αξιοθρήνητος όσο οι παππούδες του. Το τουρκικό έθνος ας τερματίσει την πολιτική παρενόχλησης και πρόκλησης της Ελλάδας».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.