Ραμμένες και κομμένες στα μέτρα που η Κυβέρνηση Αναστασιάδη καθόρισε από την πρώτη μέρα ανάληψης της εξουσίας είναι και οι πρόσφατες μαζικές προαγωγές στο αστυνομικό Σώμα, καταγγέλλει το ΑΚΕΛ.

Όπως τονίζει το κόμμα σε ανακοίνωσή του, η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη ανερχόμενη στην εξουσία επικαλέστηκε τον εκσυγχρονισμό της Αστυνομίας, τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και την εμπέδωση της αξιοκρατίας στο Σώμα. Αντί τούτο, προστίθεται, παραδίδει μια Αστυνομία ανίκανη, η οποία αδυνατεί να αντιμετωπίσει το σοβαρό έγκλημα, την παραβατικότητα και το χουλιγκανισμό.

Οι δε εξαγγελίες του Υπουργού Δικαιοσύνης για εμπέδωση της αξιοκρατίας στο Σώμα μεταφράζονται για τους ίδιους σε βόλεμα των γνωστών, φίλων και ημετέρων και στην εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων, καταγγέλλει το ΑΚΕΛ, υπογραμμίζοντας πως η Κυβέρνηση δεν δίστασε ακόμη και να παραγκωνίσει και να περιθωριοποιήσει ικανά στελέχη του αστυνομικού Σώματος στην προσπάθειά της να αλλοιώσει εκ των έσω το αστυνομικό Σώμα, όπως και οι πρόσφατες προαγωγές αποδεικνύουν.