Καιρός: Τελειώνει η κίτρινη προειδοποίηση αρχίζουν οι καταιγίδες

Αλλάζει απότομα ο καιρός το απόγευμαΑλλαγή σκηνικού στον καιρό, αφού μετά το τέλος της κίτρινης προειδοποίησης η οποία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς, αναμένονται βροχές. Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ύπαρξης καταιγίδων.

Διαβάστε αναλυτικά το Δελτίο Καιρού:

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο νεφώσεις που θα παρατηρούνται ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, χωρίς να αποκλείεται και καταιγίδα, στα ορεινά και στο εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, και τοπικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και παροδικά τοπικά στα νοτιοδυτικά παράλια, μέχρι ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ για να καταστούν αργότερα, κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, εκτός από τα δυτικά όπου θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, μετά την διάλυση της χαμηλής νέφωσης και αραιής ομίχλης, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο από το μεσημέρι και μετά, νεφώσεις που θα παρατηρούνται ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά, το εσωτερικό και τα ανατολικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 3 μποφόρ, για να καταστούν μέχρι το μεσημέρι, νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά το απόγευμα στα νοτιοδυτικά παράλια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα ανατολικά και νότια παράλια και γύρω στους 29 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο νεφώσεις που θα παρατηρούνται από το μεσημέρι και μετά, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό.

Η θερμοκρασία την Τετάρτη θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Πέμπτη θα σημειώσει μικρή άνοδο και μη αξιόλογη μεταβολή την Παρασκευή για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.