Καταδίκη επίθεσης κατά δημοσιογράφου από Νταβούτογλου

Την επίθεση εναντίον του γνωστού δημοσιογράφου της Χουριέτ Αχμέτ Χακάν καταδίκασε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου επιστρέφοντας από τη Νέα Υόρκη.

“Όποιος και να το έκανε με όποια δικαιολογία δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή οποιοδήποτε είδους βίας. Και μάλιστα το κάθε είδους επεισόδιο εναντίον δημοσιογράφου το καταδικάζω και δεν το βρίσκω ορθό”, δήλωσε ο Αχμέτ Νταβούτογλου. Πάντως χθες το βράδυ, έπειτα από τη σύλληψη των τεσσάρων υπόπτων, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι οι δύο είναι μέλη του ΑΚΡ ενώ δύο έχουν ποινικό μητρώο. Και οι τέσσερις είναι συγγενείς.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι οι ένοχοι θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν. Σε ερώτηση εάν αυτά είναι τα αποτελέσματα του κλίματος έντασης που προκλήθηκε στην Τουρκία και αν θα γίνει προσπάθεια για μείωση της έντασης, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι είναι κοινό καθήκον η μείωση της έντασης. “Αν υπάρχει ένταση, σημαίνει ότι υπάρχουν δύο πλευρές. Όλοι πρέπει να προσπαθήσουν για να συμβάλουν στη μείωση αυτής της έντασης”.

Ο γνωστός δημοσιογράφος Τζουνέιτ Οζντεμίρ του CNN Turk δήλωσε ότι η επίθεση δεν είναι εναντίον του Αχμέτ Χακάν αλλά εναντίον όλων των δημοσιογράφων. Είπε ακόμη ότι πίσω από την επίθεση βρίσκονται εκείνοι που έδειξαν ως στόχο τον όμιλο Ντογάν, τα πρωτοσέλιδα του, αυτοί που πήγαν μέχρι εκεί και είπαν ότι θα δώσουν ξύλο και παρόλα αυτά δεν έγινε καμιά νομική έρευνα εναντίον τους. Να υπενθυμίσουμε ότι στις 6 Σεπτεμβρίου οπαδοί του ΑΚΡ μαζί με ένα βουλευτή του κόμματος είχαν επιτεθεί εναντίον της εφημερίδας Χουριέτ του ομίλου Ντογάν.

Πάντως τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι όπως προέκυψε από τις έρευνες τις αστυνομίας οι τέσσερις ύποπτοι παρακολουθούσαν τις κινήσεις του Αχμέτ Χακάν εδώ και μια βδομάδα και πως η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη.