Καταγγελίες 23 πολιτών και 8 υποστατικών για παραβίαση των μέτρων κατά της διασποράς του Covid

Σε 23 καταγγελίες πολιτών και 8 υποστατικών προχώρησε η Αστυνομία στο πλαίσιο των ελέγχων εφαρμογής των μέτρων για περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του κλάδου επικοινωνίας της Αστυνομίας, κατά το τελευταίο 24ωρο που ολοκληρώθηκε στις 06:00 της Δευτέρας, η Δύναμη διενήργησε συνολικά 2.219 ελέγχους σε όλη την ελεύθερη Κύπρο.

Στη Λευκωσία διενεργήθηκαν 568 έλεγχοι με 2 καταγγελίες υποστατικών, στη Λεμεσό έγιναν 146 έλεγχοι με 2 καταγγελίες υποστατικών και 5 πολιτών, στη Λάρνακα καταγγέλθηκαν 1 υποστατικό και 2 πολίτες έπειτα από 612 ελέγχους, στην Πάφο καταγγέλθηκαν 4 πολίτες έπειτα από 139 ελέγχους, στην Αμμόχωστο καταγγέλθηκαν 3 υποστατικά και 6 πολίτες έπειτα από 395 ελέγχους, ενώ στην περιοχή της Μόρφου έγιναν 178 έλεγχοι χωρίς να υπάρξουν καταγγελίες.

Τα Τμήματα Τροχαίας διενήργησαν 172 καταγγελίες και η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία 3 χωρίς να υπάρξουν καταγγελίες.

Επίσης στο πλαίσιο ελέγχων στα αεροδρόμια, η Αστυνομία προχώρησε σε 5 καταγγελίες προσώπων στο αεροδρόμιο Πάφου και 1 προσώπου στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Πρόστιμα €8.250 σε υποστατικά

Στη Λευκωσία οι δύο καταγγελίες υποστατικών αφορούν ένα περίπτερο και ένα χώρο εστίασης όπου εντοπίστηκαν εργαζόμενοι χωρίς safe pass και επιβλήθηκαν πρόστιμα €500 σε έκαστο.

Στη Λεμεσό οι δύο καταγγελίες αφορούσαν αρτοποιείο όπου εντοπίστηκε εργαζόμενος χωρίς safe pass για το οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο €750 και υπάλληλο περιπτέρου χωρίς μάσκα για το οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο €500.

Στη Λάρνακα η μία καταγγελία αφορά υπάλληλο σε ίντερνετ καφέ χωρίς safe pass για το οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο €4.000

Τέλος στην επαρχία Αμμοχώστου οι τρεις καταγγελίες αφορούν αρτοποιείο και περίπτερο, υπάλληλοι των οποίων εντοπίστηκαν χωρίς safe pass για τα οποία εκδόθηκαν εξώδικα €500 για έκαστο και περίπτερο χωρίς επαρκή σήμανση, παράβαση για τη οποία εκδόθηκε εξώδικο €1.000.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.