Καυκαλιάς για ΥΠΟΙΚ: Δεν είναι με παρακάλια και εκκλήσεις που θα λυθεί το πρόβλημα των εκποιήσεων

Δεν είναι με παρακάλια και εκκλήσεις που θα λυθεί το πρόβλημα των εκποιήσεων, αλλά με πολιτικές αποφάσεις και νομοθετικές αλλαγές, τόνισε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άντρος Καυκαλιάς.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ επισήμανε ότι χθες στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής δεν άκουσαν τίποτα επί τούτου από τον νέο Υπουργό Οικονομικών. Ο κ. Καυκαλιάς επισήμανε ότι το ΑΚΕΛ θα απαιτήσει να μπει στην ατζέντα της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής και πάλι το θέμα των εκποιήσεων για να προχωρήσουν στη βάση των προτάσεων νόμου που κατατέθηκαν από κόμματα, από τη στιγμή που όπως είπε η κυβέρνηση δεν παρουσιάζεται διατεθειμένη να καταθέσει νομοσχέδια.

Επίσης τόνισε πως δεν προτάθηκαν χθες ολοκληρωμένες λύσεις από τον Υπουργό και για άλλα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, όπως το θέμα των επιτοκίων.  Υπέδειξε πως πρέπει να συνομολογηθούν στοχευμένα μέτρα επιδότησης επιτοκίου αλλά και πολιτικές που να προστατεύουν τους δανειολήπτες από τις αυξημένες χρεώσεις καταχρηστικές ρήτρες των τραπεζών. Επίσης τόνισε ότι ούτε και για το θέμα της ακρίβειας άκουσαν κάτι καινούργιο χθες.

Παπαδούρης: Καμία εισήγηση επί του πρακτέου…

Δεν είδαν επί του πρακτέου οποιαδήποτε εισήγηση χθες από τον Υπουργό Οικονομικών για το θέμα των εκποιήσεων και όχι μόνο, ανέφερε ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Σταύρος Παπαδούρης.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ότι περίμεναν να δουν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για το θέμα των πλειστηριασμών και για τη μείωση των επιτοκίων αλλά και με ποια μέτρα θα «κτυπηθεί» η ακρίβεια.

Επίσης ο κ. Παπαδούρης εξέφρασε την άποψη ότι το 2023 και 2024 το θέμα με τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια, θα λυθεί είτε με δίκαιο βιώσιμο τρόπο, είτε με το να χάσει τις περιουσίες του ο κόσμος.

Υπέδειξε πως αν δεν υπάρξουν νομοθετικές ρυθμίσεις θα προκύψει σοβαρότατο πρόβλημα, λέγοντας ότι πολύς κόσμος θα μείνει άστεγος.

Ακόμα ο βουλευτής των Οικολόγων σημείωσε ότι εδώ και 1,5 χρόνο η εκτελεστική εξουσία έχει μείνει στα «θα», την ώρα που κόμματα έχουν καταθέσει προτάσεις για αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τις εκποίησεις.

Επίσης τόνισε πως δεν είναι καιρός για συστάσεις στις τράπεζες, την ώρα που καθημερινά όπως είπε συγκεκριμένη εταιρεία εξαγοράς πιστώσεων προχωρά ανεξέλεγκτα σε πλειστηριασμούς που αφορούν και ευάλωτες ομάδες.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy