Κέττηρος: Η σύσκεψη για τις επικίνδυνες πολυκατοικίες αποδεικνύει το επείγον της κατάστασης

«Η σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών σε σχέση με τις επικίνδυνες πολυκατοικίες αποδεικνύει το επείγον της κατάστασης και υπογραμμίζει τις ευθύνες όλων όσοι είχαν αρμοδιότητα να αναλάβουν δράση τα προηγούμενα χρόνια για να εγγυηθούν την ασφάλεια των κατοίκων σε αυτές αλλά δεν έπραξαν ούτε τα ελάχιστα», τονίζει σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων και βουλευτής του ΑΚΕΛ, Νίκος Κέττηρος.

Αναλυτικά:

Κρίνουμε θετικό το γεγονός ότι το σχέδιο φιλοδοξεί να καλύψει τα προβλήματα στο σύνολο των προσφυγικών πολυκατοικιών δικαιώνοντας και τη θέση μας για ένα οργανωμένο σχέδιο συνεχούς αναδόμησης των γερασμένων πλέον προσφυγικών πολυκατοικιών το οποίο είχε διακοπεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση για αρκετά χρόνια.

Μεταφέραμε στον Υπουργό κάποιους προβληματισμούς για ενδεχόμενες δυσκολίες που θα προκύψουν κατά την εφαρμογή του σχεδίου αλλά βεβαιώσαμε ότι το ΑΚΕΛ θα προσεγγίσει εποικοδομητικά κάθε προσπάθεια να αντιμετωπιστεί ριζικά το ζήτημα.

Σημειώνουμε ότι στο ζήτημα με τις επικίνδυνες πολυκατοικίες, το κράτος δεν πρέπει να παρέμβει μονάχα ως αρωγός αλλά έχοντας την κύρια ευθύνη για κατοικίες που έχτισε στα πλαίσια της στέγασης των προσφύγων.

Την ίδια ώρα συνεχίζουμε να διεκδικούμε την άμεση ενημέρωση όλων των κατοίκων για την μελέτη στατικής επάρκειας που διενεργήθηκε με προτεραιότητα στις 43 επικίνδυνες πολυκατοικίες.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy