Κίνα: Οι ΗΠΑ ωθούν τις διμερείς σχέσεις μας «στο χείλος ενός νέου Ψυχρού Πολέμου»Σφοδρά φραστικά πυρά κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε η Κίνα κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι ωθεί τις διμερείς σχέσεις των δύο κρατών «στο χείλος ενός νέου Ψυχρού Πολέμου».

Μάλιστα ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Ουάνγκ Γι, υποστήριξε ότι ένας «πολιτικός ιός» εξαπλώνεται στις ΗΠΑ και χρησιμοποιείται με κάθε ευκαιρία για να εξαπολύει η αμερικανική ηγεσία επιθέσεις κατά της χώρας του και να τη συκοφαντεί με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού, ενώ ορισμένες πολιτικές δυνάμεις κρατούν σε ομηρία τις διμερείες σχέσεις.

«Εκτός από την καταστροφή που προκαλείται από τον νέο κορονοϊό, ένας πολιτικός ιός διαδίδεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτός ο πολιτικός ιός επωφελείται κάθε ευκαιρίας για να επιτεθεί και να δυσφημήσει την Κίνα. Ορισμένες αμερικανικές πολιτικές δυνάμεις παίρνουν όμηρο τις σχέσεις ανάμεσα στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες και ωθούν τις δύο χώρες μας στο χείλος ενός νέου Ψυχρού Πολέμου», δήλωσε εκφράζοντας τη λύπη του ο Ουάνγκ.

Κινέζος Υπ Εξ: «Ονειροπολούν όσο θέλουν να αναγκάσουν την Κίνα να πληρώσει για την πανδημία»

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ακόμη πως Κίνα και ΗΠΑ έχουν αμφότερες να κερδίσουν από τη συνεργασία και να χάσουν από την αντιπαράθεση, ενώ πρόσθεσε πως οι δύο πλευρές πρέπει να βρουν έναν τρόπο ειρηνικής συνύπαρξης. Σύμφωνα με τον Ουάνγκ, οι δύο χώρες είναι ανάγκη να αρχίσουν να συντονίζουν τις μακροοικονομικές πολιτικές τους για χάρη των αντίστοιχων οικονομιών τους καθώς και για χάρη της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ακόμη πως αυτοί που θέλουν να κάνουν την Κίνα να πληρώσει αποζημίωση για το ξέσπασμα του κορονοϊού ονειροπολούν.

Και αναφερόμενος στο νόμο για την εθνική ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ, που κατατέθηκε στο κινεζικό κοινοβούλιο, προειδοποίησε ότι θα εφαρμοσθεί «χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση». Η δήλωση του Κινέζου υπουργού έγινε ενώ, με αφορμή αυτό τον νόμο, εκατοντάδες διαδηλωτές συγκρούονται σήμερα με τις δυνάμεις της τάξης στην πρώην βρετανική αποικία.