Κοινό αίτημα Αθηένου – Λουρουτζίνας για διάνοιξη της διόδου Πυροΐου προς Λευκωσία

Θα απευθυνθούν μαζί σε πρέσβεις μεγάλων δυνάμεων, την εκπρόσωπο των ΗΕ, ευρωβουλευτές και αξιωματούχους στις Βρυξέλλες

 

Να συμφωνηθούν τρόποι κοινών ενεργειών προς τους πρέσβεις των μεγάλων δυνάμεων, την εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, τους ευρωβουλευτές και άλλους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες και άλλες ενέργειες, ώστε να καταστεί δυνατόν να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές στην Κύπρο για άμεση διάνοιξη της διόδου Πυροΐου προς Λευκωσία, αποφάσισαν οι δήμαρχοι Αθηένου και της κατεχόμενης Λουρουτζίνας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αθηένου, ο δήμαρχος Κυριάκος Καρεκλάς είχε συνάντηση με τον «δήμαρχο» Λουρουτζίνας, Χασάν Μπαρμπαρός, και αντιπροσωπεία στα γραφεία του Δήμου Αθηένου με θέμα την εξεύρεση τρόπων ώστε να προωθηθεί το κοινό αίτημα για διάνοιξη της διόδου Πυροΐου προς Λευκωσία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο δήμαρχος Αθηένου αναφέρθηκε στα τεράστια οφέλη που θα έχει τόσο για την Αθηένου όσο και για τη Λουρουτζίνα, αλλά και τις άλλες τοπικές Αρχές της περιοχής, η διάνοιξη της διόδου». Ανέφερε επίσης ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έδωσε οδηγίες για να μη δεχθεί η ε/κ πλευρά τη διάνοιξη άλλου οδοφράγματος, αν σ’ αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται και η διάνοιξη της διόδου Πυροΐου. Κάτι, πρόσθεσε ο Π. Καρεκλάς, που έθεσε και κατά τη συζήτηση μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών. Ανέφερε ακόμη ότι η επιθυμία είναι η Λουρουτζίνα να μην αποκλεισθεί, αλλά οι κάτοικοι να μπορούν κι αυτοί εύκολα να διέρχονται από τη δίοδο, που θα κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα για την τ/κ πλευρά.

Από την πλευρά του ο «δήμαρχος» Λουρουτζίνας ανέφερε ότι «η Λουρουτζίνα έχει τα τελευταία χρόνια πολλά προβλήματα, άρχισε να μαραίνεται και δεν πάει άλλο. Θα πρέπει να ανοίξει σύντομα η δίοδος για να δει καλύτερες μέρες». Επίσης, ανέφερε ότι είχαν συναντήσεις με τον κατοχικό στρατό και τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ και έθεσαν επιτακτικά το θέμα. Ζήτησε τη συνεργασία με τον Δήμο Αθηένου, ώστε από κοινού να θέσουν το θέμα και να επιτευχθεί επιτέλους η διάνοιξη της διόδου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.