Κολιού: Έχει επικρατήσει η Όμικρον 2 – Ανησυχητικό το ψηλό ποσοστό θετικότητας

Σε δύο εβδομάδες θα εξεταστεί το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων ενάντια στον κορωνοϊό, δήλωσε στον Άστρα το μέλος της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής Μαρία Κολιού.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση είπε ότι αυτό που παρατηρείται σήμερα, κι έχει σημασία, δεν είναι ο αριθμός των κρουσμάτων αλλά το ποσοστό θετικότητας το οποίο βρίσκεται σε πολύ ψηλά επίπεδα.

Αυτό οφείλεται στις προηγούμενες χαλαρώσεις και στη διεξαγωγή διαφόρων εκδηλώσεων, καθώς και στη μετάλλαξη Όμικρον 2, αφού αυτή έχει επικρατήσει της παραδοσιακής Όμικρον.

Πρόσθεσε ότι απ’ ότι φαίνεται η νέα μετάλλαξη είναι πιο ελαφριά και έφερε ως παράδειγμα τη Μεγάλη Βρετανία όπου ναι μεν αυξήθηκαν οι νοσηλείες αλλά δεν αυξήθηκαν τα περιστατικά που χρειάζονται εντατική θεραπεία. Επομένως είπε, και στην Κύπρο αναμένουν να δουν αν θα υπάρξει αντανάκλαση στις εντατικές.

Αναφορικά με τις εισηγήσεις της Επιτροπής η κα Κολιού είπε ότι η Επιτροπή δεν εισηγείται στο παρόν στάδιο περαιτέρω χαλαρώσεις και συστήνει επίσης συνέχιση της τήρησης των προστατευτικών μέτρων.

Σε ότι αφορά τα εμβόλια η κα Κολιού υπογράμμισε ότι έχει αποδειχθεί ότι προστατεύουν 30 φορές περισσότερο ένα οργανισμό σε σύγκριση με ένα ανεμβολίαστο.

Σήμερα, κατέληξε το υπουργικό συμβούλιο δεν θα πάρει αποφάσεις για χαλαρώσεις αλλά θα αποφασίσει κατά πόσον θα λάβουν επιπρόσθετη δόση εμβολίου τα παιδιά άνω των 12 ετών και οι άνω των 70 ετών. Για τα παιδιά, κατέληξε, η εισήγηση είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.