Κομισιόν: Σήμερα η πρώτη συνάντηση της ομάδας ειδικών για μεταλλάξεις και θεραπείες COVID-19

Σήμερα, ως μέρος του HERA incubator, η νέα ομάδα εμπειρογνωμόνων της Kομισιόν για τις μεταλλάξεις COVID-19 θα πραγματοποιήσει την πρώτη της συνάντηση για να συζητήσει την κυκλοφορία και την κατηγοριοποίηση των μεταλλάξεων και την ανάγκη προσαρμογής των εμβολίων σε αυτά.

Τα 16 μέλη της ομάδας είναι ειδικοί στον τομέα τους και διορίζονται με ανεξάρτητη ιδιότητα. Περιλαμβάνουν δύο εκπροσώπους από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Η Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, δήλωσε σχετικά ότι “οι λοιμώξεις της μετάλλαξης Δέλτα αυξάνονται σε όλη την Ευρώπη. Η πανδημία COVID-19 συνεχίζεται, όπως και οι προσπάθειές μας για τον περιορισμό της.

Τώρα δεν είναι η ώρα να χαλαρώσουμε. Με τη νέα ομάδα ειδικών επί των παραλλαγών, βελτιώνουμε τον έλεγχο και το σύστημα προειδοποίησης με το HERA incubator. Οι συνεισφορές της ομάδας θα μας βοηθήσουν να εντοπίσουμε καλύτερα, να κατανοήσουμε και να προβλέψουμε μεταλλάξεις και θα μας καθοδηγήσουν στην εργασία μας για την ανάπτυξη αντιμέτρων. Ανυπομονώ για τις συστάσεις τους.

Πρέπει να είμαστε ένα βήμα μπροστά. Η ομάδα εμπειρογνωμόνων θα υποστηρίξει το HERA incubator στην πρόβλεψη της απειλής των μεταλλάξεων COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της κατηγοριοποίησής τους και της αξιολόγησης της ανάγκης προσαρμογής των υπαρχόντων εμβολίων. Θα προτείνει επίσης κριτήρια επιλογής για μια λίστα με 10 υποσχόμενες θεραπείες για την COVID-19, όπως ανακοινώθηκε ως μέρος της θεραπευτικής στρατηγικής”.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy