Κουρσουμπά: Αναθεώρηση της μη παραχώρησης ελευθέρας μεταγραφής παιδιών από ΝΟΛ

Η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά εισηγείται την αναθεώρηση της απόφασης του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού για μη παραχώρηση ελευθέρας μεταγραφής αριθμού παιδιών – αθλητών του ΝΟΛ.

Σε επιστολή της προς τον Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού, η κ. Κουρσουμπά αναφέρεται σε υποβολή παραπόνου που της υποβλήθηκε από γονείς παιδιών που αγωνίζονται στο άθλημα της κωπηλασίας, ως αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού σχετικά με αίτημα προς τον ΝΟΛ για παραχώρηση ελευθέρας μεταγραφής των παιδιών, το οποίο απορρίφθηκε.

Η κ. Κουρσουμπά αναφέρει ότι από τα όσα τέθηκαν ενώπιόν της αντιλαμβάνεται ότι ο ΝΟΛ αυτή τη στιγμή αρνείται να αφήσει ένα μεγάλο αριθμό παιδιών να αποχωρήσουν από την ομάδα.

“Εντούτοις, άποψή μου είναι ότι, οι πρακτικές άρνησης παραχώρησης μεταγραφής από πλευράς των ομάδων, δεν συνάδουν με τις πρόνοιες της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού” αναφέρει.

Οπως προσθέτει, “συγκεκριμένα, η υπέρμετρη δέσμευση των παιδιών, δεν αντανακλά με κανένα τρόπο, ένα χώρο αθλητισμού, όπου οι διαδικασίες και οι πρακτικές που ακολουθούνται είναι φιλικές και προσαρμοσμένες προς στα παιδιά. Αντιθέτως, θεωρώ ότι, η πρακτική της άρνησης παραχώρησης μεταγραφής, εμποδίζει την απρόσκοπτη πρόσβαση των παιδιών σε αθλητικές δραστηριότητες, που πιθανόν εν τέλει να οδηγήσει σε απομάκρυνση τους από τον αθλητισμό. Αυτό θα πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα τον κάθε αρμόδιο στο χώρο του αθλητισμού, γιατί είναι άμεσα συναφές με το δικαίωμα του παιδιού να συμμετέχει σε δραστηριότητες ψυχαγωγικού χαρακτήρα και συμβάλλει στην υγεία αλλά και στην κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη των παιδιών”.

Σημειώνει ότι σε καμία περίπτωση μια τέτοια μεταχείριση παιδιών, δεν προάγει το στόχο τον οποίο υπηρετεί ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, την προαγωγή δηλαδή της εξωσχολικής σωματικής αγωγής και του εν γένει αθλητισμού στην Κύπρο, την καλλιέργεια και ανάπτυξη του Ολυμπιακού ιδεώδους και του φιλάθλου πνεύματος.

Καταλήγοντας, εισηγείται υπό το φως των πιο πάνω, όπως η διοίκηση της ομάδας αναθεωρήσει άμεσα την απόφασή της για άρνηση παραχώρησης ελευθέρας μεταγραφής της εν λόγω ομάδας παιδιών.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy