Κούσιος για τις μη κυρώσεις στην Τουρκία: Να είμαστε και ρεαλιστές για τις δυνατότητες της ΕΕ

Στην Άγκυρα θα βρίσκεται αυτή τη βδομάδα η Ειδική Απεσταλμένη του γ.γ. του ΟΗΕ Τζέιν ολ Λουτ.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση, του Astra  92,8, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος εξέφρασε την ευχή να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματοποίηση της άτυπης πενταμερούς για το κυπριακό.

Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής της Ε.Ε., ο κ. Κούσιος είπε ότι η Τουρκία δεν βγήκε αλώβητη, αφού όπως είπε, στα συμπεράσματα αναγνωρίζονται και καταγράφονται οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, οι οποίες συνεχίζονται.

Επίσης, είπε, στα συμπεράσματα καλείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Ύπατος Εκπρόσωπος για την εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια να ετοιμάσουν σχετική έκθεση για λήψη αποφάσεων.

Αυτό που ζήτησε η Κύπρος, πρόσθεσε ο κ. Κούσιος, που είναι οι κυρώσεις εναντίον φυσικών προσώπων, θα το πάρει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποτελεί ικανοποιητικό μέτρο. Άλλωστε, σημείωσε, η Κύπρος αρκετές φορές επέκρινε την Ε.Ε. για τη στάση της, αλλά στο τέλος, υπέδειξε, θα πρέπει να είμαστε και ρεαλιστές αναφορικά με τις δυνατότητες της Ένωσης.

Σε ότι αφορά τη Γερμανία, ο κ. Κούσιος είπε ότι η χώρα αυτή συνεχίζει τις πρωτοβουλίες της για εκτόνωση της κατάστασης αλλά και για επανέναρξη των συνομιλιών. Στην ίδια γραμμή, πρόσθεσε, είναι κι άλλες χώρες, περιλαμβανομένης και της Μεγάλης Βρετανίας.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.