Μαθησιακά προβλήματα: Στο έλεος των χειρισμών της πολιτείας τα παιδιά

Σοβαρά προβλήματα διαχείρισης, έγκαιρης διάγνωσης και στήριξης των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, όπως δυσλεξία, ελλειμματική προσοχή και υπερκινητικότητα ανέδειξε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ειρήνη Χαραλαμπίδου τόνισε πως είναι αδιανόητο, να παραιτούνται παιδιά από το μέλλον και τη ζωή τους, διότι το κράτος και η πολιτεία δεν τους δίδει όπως είπε, τα απαραίτητα εφόδια στην εκπαίδευση.

Τα παιδιά, τόνισε, ταπελώνονται στα σχολεία ως τεμπέληδες και δέχονται ειρωνείες και υπέδειξε ότι η πολιτεία δεν έχει το απαραίτητο σύστημα έγκαιρης διάγνωσης στην Προδημοτική Εκπαίδευση.

Επεσήμανε παράλληλα ότι οι εκπαιδευτικοί, χρειάζονται γνώσεις και σύγχρονα μέσα εκπαίδευσης των παιδιών.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρατέθηκαν από τη Βουλεύτρια του ΔΗΣΥ Ρίτα Σούπερμαν στη Δημοτική Εκπαιδευση, τα παιδιά με μαθησιακά προβλήματα ανέρχονται στο 11% και στη Μέση Εκπαίδευση στο 24%.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι σε κάθε εκπαιδευτκό ψύχολόγο αναλογούν 2700 παιδιά ενώ τόνισε ότι υπάρχουν προβλήματα με τις συνεχείς μεταθέσεις ειδικών εκπαιδευτικών και συνοδών, καθώς ένα παιδί καλείται να εμπιστευτεί κάποιον άλλο με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα προσαρμοστικότητας.

H Βουλεύτρια των Οικολόγων Αλεξάνδρα Ατταλίδου εισηγήθηκε δημιουργία βάσης δεδομένων στην οποία θα καταγράφονται όλα όσα έχουν να κάνουν με τις μαθησιακές δυσκολίες ώστε στην πορεία του χρόνου να μελετώνται από ακαδημαϊκούς και τις οργανώσεις που ασχολούνται με αυτή την κατηγορία παιδιών.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.