Μαυρογιάννης: «Η δική μας Κύπρος είναι αυτή της αλλαγής και της δημιουργίας ενός καλύτερου αύριο»

Η δική μας Κύπρος είναι αυτή της αλλαγής και της δημιουργίας ενός καλύτερου αύριο για τον κόσμο της, ανέφερε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, κατά τη χθεσινή περιοδεία του στην επαρχία Πάφου.

Κατά τη διάρκεια πολιτικής συγκέντρωσης στην Πόλη Χρυσοχούς, ο Α. Μαυρογιάννης τόνισε πως πρέπει να αναβαθμίσουμε τον πολιτικό λόγο, το ήθος και το πολιτικό ύφος. «Πάνω από όλα, όμως, πρέπει να καλλιεργήσουμε την κουλτούρα πως οι πολιτικοί βρίσκονται στην υπηρεσία του πολίτη και για αυτό έχει μεγάλη σημασία να κρινόμαστε επί του αποτελέσματος», συνέχισε.

Αμ02 Scaled

Ενώπιον πλήθους κόσμου δήλωσε πως, «με την εκλογή μας θα μπουν στόχοι και φιλοδοξίες για να αφήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, υπογράμμισε πως παίζουμε στην παράταση και αν δεν κάνουμε κάτι, η Κύπρος μας θα διχοτομηθεί.

Τόνισε ότι, στοχεύουμε σε μία λύση στη βάση της ΔΔΟ, με πολιτική ισότητα, όπως αυτή ορίζεται από τα σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ, τις συγκλίσεις Χριστόφια-Ταλάτ και στα έξι σημεία Γκουτέρες. «Μία λύση που θα απαλλάσσει τον τόπο μας από την κατοχή και τις τουρκικές εγγυήσεις. Θα επανενώσει Ε/κ και Τ/κ και θα διασφαλίσει την ελεύθερη διακίνηση και εγκατάσταση, το δικαίωμα στην ιδιοκτησία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις αρχές της ΕΕ», σημείωσε.

Αμ03 Scaled

Ο Α. Μαυρογιάννης, μίλησε επίσης για τα σκάνδαλα, τη διαφθορά και τη μη ύπαρξη δικαιοσύνης. «Είναι αδήριτη ανάγκη όπως το κράτος – μέσω της χρηστής διοίκησης – αναλάβει τις ευθύνες του, ούτως ώστε να επιτελέσει το καθήκον του και να αποτινάξει τα φαινόμενα της διαφθοράς», εξήγησε.

Επισήμανε ότι, είμαστε το κράτος με τη μεγαλύτερη αναλογία ατόμων που κατέχουν πανεπιστημιακά πτυχία, εντός των κρατών της ΕΕ, αλλά και το τελευταίο κράτος σε ότι αφορά τις προοπτικές των νέων.

«Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε ξανά την ελπίδα στους νέους, για να μπορούν να δημιουργήσουν και να πάρουν το τιμόνι της Κύπρου στο μέλλον», ανέφερε.

Τόνισε παράλληλα, πως η ακρίβεια μαστίζει τα νοικοκυριά και πως υπάρχουν άτομα πλέον που ο μισθός τους δεν επαρκεί για να πληρώσουν το νοίκι.

Επισήμανε ότι, λύσεις υπάρχουν, φθάνει να υπάρχει η απαραίτητη πολιτική βούληση. «Εμείς έχουμε καταρτίσει συγκεκριμένες προτάσεις: πλήρης απόδοση της ΑΤΑ, με βάση τη διακύμανση του πληθωρισμού και διεύρυνσή της για όλους τους εργαζομένους. Επαναφορά της μείωσης του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα από το 19% στο 9% και κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Κλείνοντας, μίλησε για την αναγκαία στήριξη της υπαίθρου, με τη δημιουργία υπηρεσιών για να μπορούν οι νέοι μας να μείνουν στην ύπαιθρο. «Θέλουμε μία ύπαιθρο που να είναι αυτάρκης και αυτόνομη, που να έχει τις απαραίτητες υπηρεσίες και να μπορεί να προσελκύει επιχειρήσεις», πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.