Τεράστιο πρόβλημα με τη δυσλειτουργία των ανελκυστήρων έχει προκύψει στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Το σύστημα ανελκυστήρων βρίσκεται σε… ημιθανή κατάσταση εδώ και αρκετό διάστημα, με αποτέλεσμα να υφίστανται πολύ μεγάλη ταλαιπωρία οι ασθενείς, το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό και οι χιλιάδες των επισκεπτών οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τις σκάλες για να ανέβουν σε ένα κτίριο επτά ορόφων! Το πρόβλημα είναι υπόψιν όλων των αρμοδίων, ωστόσο λύση δεν πρόκειται να δοθεί πριν το 2020, για οικονομικούς λόγους.

Η κατάσταση τέθηκε γραπτώς ενώπιον του Εκτελ. Γεν. Διευθυντή Νοσοκομείων Λάρνακας και Αμμοχώστου από την Επαρχιακή Επιτροπή ΑΚΕΛ Λάρνακας.

Με επιστολή την οποία υπογράφει η Επ. Γραμματέας ΑΚΕΛ Λάρνακας, Χρυστάλλα Αντωνίου, μεταφέρονται στον κ. Γιώργο Καροτσάκη σωρεία παραπόνων από πολίτες για το πρόβλημα με τους ανελκυστήρες και τη συνεπαγόμενη ταλαιπωρία. Ο κ. Καροτσάκης έχει δεχθεί διαβήματα και από βουλευτές της επαρχίας Λάρνακας, ωστόσο η απάντηση είναι ότι ριζική λύση μπορεί να δοθεί με κονδύλι στους προϋπολογισμούς του 2020. Μέχρι τότε, το μόνο που μπορεί να γίνει, όπως ενημερώθηκαν διάφοροι παράγοντες που έκαναν διαβήματα είναι περιοδική συντήρηση, κάτι που εμφανέστατα δεν δίνει λύσεις.

Το συγκεκριμένο νοσοκομείο αντιμετωπίζει και σωρεία άλλων προβλημάτων όπως η μεγάλη έλλειψη χώρων στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών και το θέμα με την έλλειψη χώρων στάθμευσης. Και τα δύο είναι αλληλένδετα με την επέκταση του νοσοκομείου που, ως γνωστόν, καθυστερεί εδώ και τρία σχεδόν χρόνια.